20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çuhadar’ın istifası

Osmaniye Belediye Başkanlığını geçtiğimiz dönem yürüten Davut Çuhadar’ın Ak parti’den istifa ettiği yolundaki haberler, önümüzdeki yerel seçimleri etkileyip etkilemeyeceği konuşuluyor.


Davut Çuhadar, bir dönem Osmaniye Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Görevi süresince son yıllarda partisinin İl örgütü ile ters düşmesi nedenleri ile arada soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı.


Osmaniye’nin Belediye Başkanları tarihinde parti örgütü ile bir süre sonrasında ters düşme olaylarına çok kez rastladık.


Osmaniye’deki siyasi partilerin örgütleri, seçilmesi için mücadele verip koltuğa yerleştirdikleri adayları ile bir süre sonrasında ters düşüyorlar. Osmaniye’nin İl konumundaki döneminden başlamak üzere dönem dönem partiler kendi Belediye Başkanları ile ters düşebilme olayları yaşandı.


1980 sonrasındaki dönemden bu yana Belediye Başkanlarının partileri ile ilişkilerine şöyle lir göz atmak gerekirse, SODEP’ten Belediye Başkanı seçilen İskender Türkmen, bir süre sonra parti ilçe örgütü ile arası açılmıştı.

Parti örgütü kendince, Belediye Başkanı da kendince haklı olduklarını söylüyordu. Başkanları ile ters düşen daha sonraki parti örgütleri de aynı sözleri kullanıyorlardı.


İskender Türkmen parti örgütü ile ters düşmesi sonunda, yeniden aday gösterilmemişti.


Ondan sonraki dönemlere baktığımızda, Musa Şahin yine bir süre sonra partisi ile ters düşmüş, sonrası malum sıkıntılar içerisinde görevini yerine getirmeye çalışıyordu.


3 yıl gibi bir süre ara dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Av. Mehmet Gürbüz de bir süre sonra parti örgütü ile araları açılmıştı.


Memili Kırıkkanat, Davut Çuhadar yine aynı şekilde seçilmelerinin ardından iki üçüncü yıla gelindiğinde parti örgütleri ile anlaşmazlıklar yaşadılar.


Şu an görevde olan Kadir Kara bile bir süre sonra parti örgütü ile anlaşmazlıklar yaşadı, hatta bu dönem yeniden aday gösterilmesinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onayına il örgütünün karşı çıkamamasından kaynaklandığı söyleniyor.


Osmaniye’de Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan isimlere baktığımızda sadece İbrahim Karayiğit’in görev süresince parti örgütü ile sürtüşmeler yaşamadan dönemini tamamladığını söyleyebiliriz.


Karayiğit’in buradaki başarısını ise, siyasetin mutfağından gelmesi, memur zihniyetinin olmaması ve özgürce adım atmak istediğinde parti örgütündeki yöneticileri ikna yeteneğinin fazla olması olarak değerlendirebiliriz.


Ak Parti’de bir dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Davut Çuhadar, yeniden aday gösterilmediğinde, geriye kalan  4-5 aylık süreçte çarşıya çıkmaya ve halkla el sıkışmaya başlamıştı.


4,5 yıllık görevi sürecinde anlaşamadığı gazetecilere hak vermeye başlamış, onlarla bile sohbet etmeye başlar olmuştu. Bunlardan biri de bendim.


Çuhadar bir gün beni arayıp, sohbet ederken, 4,5 yıllık sürede yazdıklarımın doğru olduğunu, ancak bu eleştirileri kendisinin yanlış anladığını, çok doğru tespitler yaptığımı anlatıyordu.


Çuhadar 5 yıl öncesinde aslında partisine kırgındı ama, siyasete bulaşmak bir hastalık olsa gerek, 2014 yerel seçimleri için yeniden aday adayı olmuştu.


Aday gösterilmediğinde doğal olarak üzülmüştü, aslında üzüntüleri partisinin genel merkezinde görüştüğü bazı isimlerin, kendisi ile yapılan görüşmelerin farklı, gösterilen adayın farklı olmasından kaynaklandığını öğrenmesiydi.


Sonunda Davut Çuhadar istifasını verdi, bundan sonrası hayırlısı diyoruz. Osmaniye ve Ak Parti adayı Av. Mehmet Gürbüz için, Andırın’lıların oylarının nereye gideceği de Çuhadar’ın ne yapacağına bağlı diye de düşünmek gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar