26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5468
EURO34.9721
ALTIN2439.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çözüm de öncelikli olan!

Bugünlerde ülke insanı olarak yaşadığımız sorunlar, çözüm yolları, öneriler, huzur ve barış ortamı, akıl almaz cinayetler mi; yoksa İstanbul seçimlerinin yenilenmesini önemli!?

İktidar İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerine endekslenirken, onun destekçisi MHP’de aynı tavır içerisinde İstanbul seçimlerinin AKP’li aday Binali Yıldırım’ın kazanması için İstanbul’a sanki karargah kurmuş durumdalar!

Haydi diyelim İstanbul’da bir zarf içerisine ay kişi tarafından konulan 4 pusuladan birinde hile yapıldı ve YSK’da seçimin yenilenmesi kararını verdi.

Seçim takvimi de açıklandı, 23 Haziran 2019 günü İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi yeniden yapılacak.

81 ilin insanlarını, kamu kurumları yetkilileri ile siyasileri İstanbul seçimine odaklamak yerine, ülkeyi yönetenlerin biraz da halkın yaşadıkları sorunlara çözüm yolları arayışı yapsalar olmaz mı!?

İktidar partisi; Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Eskişehir gibi büyükşehir Belediyelerini kaybederken kabullenirken, İstanbul’a gelince bu kadar gürültü koparmanın altında mutlaka bir takım nedenler olabilir mi!?

Bir yerleşim biriminde hileli seçimler gerekçesi ile yenilenme yapılabilir, yapılır da! Ancak ülkedeki tüm insanların psikolojilerini de düşünmek mevcut iktidarın görevi olsa gerek!

Sadece bir günlük gazetedeki haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizde yaşanan bu olumsuz olaylar mı önemli, yoksa İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri mi!?

Asayişin sağlanamadığı bir yerde huzur, güven, barış olamayacağı gibi, buradaki olaylardan da sağlıklı gelişme beklenemez!

Sadece bir gazetedeki haberler demiştim, paylaşıyorum; “Kars Sarıkamış’ta 3 yaşındaki Nurcan Sade, evinin önünde oynarken kayboldu.

Ekiplerin araması sonucu bir derede cesedi bulundu.”, “Adıyaman’da 36 yaşındaki Gazi Gül park ettiği aracında tabancayla öldürüldü.”, “Bursa’da 4 gün boyunca 200 kişilik arama-kurtarma ekibi tarafından kaybolduğu gerekçesi ile aranan İbrahim Ç.’nin Bursa açık Cezaevinde olduğu öğrenildi.”, “Diyarbakır’da 45 yaşındaki doktor Mesut İ.  

Avukat eşi  47 yaşındaki Müzeyyen İ. ile otomobil içerisinde çocuklarının yanında tartıştı. Otomobili durdurup çocuklardan uzaklaşan çift tartışmayı sürdürdü.

Doktor Mesut 14 el ateş ederek Avukat eşini öldürüp, polise gidip teslim oldu.”, “Aydın’da 51 yaşındaki çiftçi Hüsamettin Y., 45 yaşındaki eşi Nergis ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı.

29 yıllık eşini 15 bıçak darbesiyle öldüren Hüsamettin olaydan sonra kaçtı.”, “Kocaeli’de kıskançlık nedeniyle 37 yaşındaki Cemal O. İle 32 yaşındaki Özgü arasında tartışma çıktı.  

Cemal O. Bıçak darbesiyle eşini öldürdükten sonra  olay yerinden kaçtı.”, “ Eskişehir’de gece saatlerinde Sarar şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Cemalettin Sarar ile eşi Zehra Sarar’ın  evine giren maskeli  3 kişi, çiftin ellerini ve ayaklarını bağlayıp, ziynet eşyaları ve dövizleri alarak kayıplara karıştılar.

Zanlıların ‘Bulgarca’ konuştuğu ifadeleri de yeraldı.”

Bizler bunları yaşarken, Kırşehir’in Kaman ilçesinde AKP’den Belediye Başkanı seçilen Necati Çolak’ın “Atatürk bilgi evi”ni 18 Mayıs günü kapattığını öğreniyoruz.

“Atatürk bilgi evi”ni açan eski Başkan MHP’li Erhan Talu, buradan yaklaşık 150 çocuğun yararlandığını, 5 te personelin  görev yaptığını söylüyordu.

Şimdi karar verin, sizce hangi sorunlar öncelikli, hangileri değil!? Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar