28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çocuk hasta olmak!

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde 4 ay önce hizmete giren “Çocuk yoğun bakım” ünitesi 1 eylül tarihinde kapatılarak, kapısına da kilit vuruldu.

Osmaniye’de çocukların çevre illere sevkedilmesinin önlenmesi, hasta yakınlarının çocukları ile daha yakından ilgilenmesi gibi nedenlerle sevinmiştik. Hatta Hastane yetkilileri, hizmete giren yoğun bakım ünitesinin ileriki günlerde geliştirileceğini,  Adana’ya sevk işlerinin de en aza indirileceği yönünde güzel sözler kullanmışlardı.

Ama olmadı veya olduramadılar, aradan 4 ay geçti ve ünite hizmeti durduruldu. Buradaki 5 cihaz ile yatakların bundan sonrasını merak ediyoruz?

Osmaniye’de 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapılması konusunda sevinirken, mevcut ünitenin, hem de çok önemli bir ünitenin kapatılması konusunda yetkililerin bir açıklama yapmaları gerekecek.

Bizim duyumlarımıza göre, Devlet Hastanesi’nde Çocuk doktoru olarak görev yapanların fazla mesai yaptırılmalarına dayanamayarak 5 doktorun başka hastanelere atamalarını istedikleri için doktor sıkıntısı yaşanmasının nedenlerden biri olduğu yönünde.

Bir doktorun; Acil, Çocuk yoğun bakım, yeni doğan, Kadın doğum, Çocuk cerrahı, Süt çocuğu ve büyük çocuk hizmetlerini aynı nöbeti sırasında yapacak olması doktorların bu kadar işin içinden çıkamayınca başka hastanelere atamalarını istemelerine neden olmuş.

Hastanede 5 doktorun ayrılması ile birlikte yerlerine yenilerinin getirilememesi ise “Çocuk yoğun bakım” ünitesinin kapanması gerekçeleri arasındaymış.

Bu ünitede çalışan doktor ve diğer sağlık görevlileri ise şimdi başka ünitelerde görevlendiriliyor.

Devlet Hastanesi’nin “Çocuk bakım ünitesi” öyle bir günde kapatılıyor ki, hem de 1 Eylül Dünya Barış günü’nde kapısına kilit vuruluyor.

Osmaniye 512 bin 873 kişinin yaşadığı ve genç nüfusa sahip ilimiz. Bunun yanında Çadırkentte kalan 10 bin dolayındaki Suriyeli mülteciler ile kentin değişik yerlerinde yaşamını sürdüren binlerce Suriye vatandaşını da düşündüğümüzde Devlet Hastanesi’nde önemli bir hizmeti vermekte olan “Çocuk yoğun bakım” ünitesinin kapatılması, bu çağda çocuk sağlığı yönünden ciddi anlamda sıkıntıları da beraberinde getirecektir.

Sağlık yönünden yaşanan sorunların en aza indirilmesi, eksikliklerin giderilmesi, özellikle de ülkemizin geleceğinin teminatı çocuklarımıza bu yapılan uygulamalı doğru bulamayız.

Devlet Hastanesi’nde çocuk doktorlarının ayrılmaları sorununa, yerlerinin doldurularak eksikliklerin tamamlanması ile çözüm bulmak varken, ünitenin kapatılması mantığını da doğru bulamayız.

Bu arada Devlet Hastanesi yönetimi ve ilgili yetkililerin de bu konuda mutlaka bir açıklama yapmalarının ve kamuoyu ile paylaşmalarının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Osmaniye’de doktorlarını tutamayıp, başka yerlere atamalarının önlerine geçemeyen bir yönetim, 400 yatakla yeni Devlet Hastanesi konusunda ne gibi ilerleme kaydedebileceğini de merak ediyorum.

Osmaniye Devlet Hastanesi’ndeki “Çocuk yoğun bakım” ünitesinin kapısı yeniden açılmalı, cihazlar çalıştırılması, çocuklarımıza yeniden hizmet verilebilmesi için yetkililerin en kısa sürede sorunu çözümlemelerini bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar