26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çıldırtan uygulama!

EnerjiSa bölgemizdeki illerde hizmeti devralmasının ardından ‘bakım-oramı’ adı ile kısmı enerji kesintilerini devam ettiriyor.

Saatlerce, bazı anlarda ise gün boyu yapılan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaş perişan olurken, EnerjiSa kendi alacaklarına gelince aslan ‘aslan’ kesilmeyi de ihmal etmiyor.

Tüketiciye hizmet sunumunda günlük olarak ilimizin belli yerleşim birimlerinde elektrik kesintileri yaşanırken, tüketicinin iki fatura bedelini ödemediği anda sayaçlar mühürleniyor ve enerjisi kesiliyor.

Elektrik enerjisi hizmeti ile ilgili yapılan uygulamada EnerjiSa yetkilileri ne kadar haklı ise, iki yıldır aboneleri mağdur edecek şekilde saatlerce kesinti uygulamak, işlerini engellemek olayında da vatandaşımız o kadar haklı olsa gerek.

Osmaniye’de elektrik enerjisi tüketimi konusunda oldukça katı davranış içerisinde bulunan EnerjiSa yöneticileri iki fatura bedelini ödemediği için abonelerin elektriklerini kesip, mühür vururken, açma-kapama bedeli olarak ta bir sonraki faturaya 24,43 Tl yansıtmaları rakam olarak çok düşündürücü.

Saatler: 08.45’i gösterirken EnerjiSa’dan iki görevli gelerek iki fatura ödenmediği için elektriği kesmek istiyorlar. Ödenmeyen faturalardan biri 20,00 Tl. diğeri ise 25,00 Tl olarak toplam 45,00 Tl görünüyor.

Abone bu durum karşısında karşı ödeme noktasına gidip ödeyeceğini belirttiği halde, yönetimin kararı olduğu belirtilerek elektrik görevlilerce kesilip mühürleniyor.

Abone 5 dakikalık süre içinde iki faturayı da karşıdaki ödeme noktasında ödeyip geldiğinde bu kez görevliler sisteme düşmediği için mührü açamayacaklarını belirtiyorlar.

Abone ise ödeme yaptığı halde elektriğinin açılmaması, sisteme düşmediğinin söylenmesi ve elindeki ödeme makbuzu ile birlikte beklemeye başlıyor.

Aradın 20 dakika geçtikten sonra görevliler gelip mührü kırarak yeniden enerji veriyorlar. Bununla birlikte iki de makbuzu aboneye teslim ediyorlar.

Abone elindeki makbuzu alıp okumaya başlıyor, açıklama kısmında; “ Sayın müşterimiz elektrik tüketim borcunuzu zamanında ödemediğiniz için  Müşteri hizmetleri yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda enerjiniz kesilerek kesme noktası mühür altına alınmıştır.

Vadesi geçmiş tüm borcunuzu ödemeniz halinde elektriğiniz şirketimizce açılacaktır bu sistemden dolayı oluşan kesme açma bedeli 24,43 Tl bundan sonraki  faturanıza yansıyacaktır.”şeklinde devam ediyor.

Eylül ve Ekim aylarına ait toplam 45,00Tl’lik iki faturanın ödenmediği için yapılan kesinti ve bir fatura bedeli kadar alınacak olan kesme-açma bedelini “Müşteri Hizmetleri yönetmeliği” olarak değerlendiren EnerjiSa firması’nın, saatlerce bakım-onarım adı ile yaptığı kesinti uygulamalarında abonelerin haklarını gaspedip etmediğini konusunda vatandaşın haklılık yönü neden düşünülmüyor?

Bazı bölgelerde sayaçları bile okumaya gitme cesareti gösterilmediği, elektrik faturasını tahsil edemediklerini öğrendiğimizde, iki faturayı ödemeyen abonelerin elektriklerinin kesilmesi sonunda 24,43 Tl gibi bir rakamın alınacak olması karşısında insanların nasıl soyulmak istendiği akla geliyor.

Bir mührü basmak ve pense ile açmanın bedelinin bu kadar ramak olduğu bir ülkede, tüketicilerin de bir hakkının bulunduğunu savunan anlayıştan halkımız yardım bekliyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar