09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2991
EURO34.8146
ALTIN2397.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çıldırıyor muyuz!..

Ne kadar güzel bir vatanımız, akarsularımız, denizlerimiz, göllerimiz ve yayla yerlerimiz var!

Karadeniz’inden, Akdeniz’ine, Doğusundan batısına kakar bütünlük içerisindeki ülkemin her karış toprağını TÜRKİYE Cumhuriyeti devletinin sınırlarını çizerken atalarımızın ve büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı mücadelesini anımsıyorum.

Emperyalist güçler tarafından işgal altındaki topraklarımızda insanlarımıza yapmadık işkenkence bırakmayan yabancı ülkelerin askerlerine karşı Anadolu insanını örgütleyerek Kurtuluş Savaşını başlatıp, ardından bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’e bugün tepki gösteren bazı zatların  akıllarındaki “İngiliz ajanlığı” anlayışının sürdüğünü sezinliyorum!

Bir “Osmanlı hayranlığıdır”başlatıldı. Hangi Osmanlı ve Osmanlı’nın hangi döneminden sözediliyor? Tarihin geçmişlerindeki hatalardan ve başarılardan ders almak suretiyle yeni başarıların kazanıldığının bilinmesi önem taşımaktadır.

Memleketimi seviyorum, çıkarsız ve umarsızca sevdiğimiz vatanımın her bir köşesinde yaşanan üzücü olaylara ben de üzülüyorum. Böylesi olayların olmasından huzursuz oluyorum.

Ya sizler, az sonra paylaşacağımız olaylardan rahatsız oluyorsanız çevrenizdeki insanlarla ilişkilerinize önem vermelisiniz!

Kütahya’da 46 yaşındaki baba Muammer D. Otomobil yüzünden oğlu 21 yaşındaki Ahmet D. İle tartıştı, ardından kavga etti, sonrasında öfkelenen baba otomobille oğlunun üzerinden geçti, yaralı genç kaldırıldığı hastanede 9 günlük müdahale sonunda yaşamını yitirdi.  Olayın ardından gözaltına alınan baba Muammer D. Sevkedildiği C. Savcılığı tarafından serbest bırakıldı.

* Mersin’de kızını döven anneye 11 ay hapis cezası verildi.
* İstanbul’da Mahsum A. Marketten aldığı  içerisinden fare başı  çıkması nedeniyle davacı oldu.
* Ordu’nun Fatsa ilçesinde, 10gün önce kaybolan Nurgül Ölmez’in (43) boğularak öldürüldüğü belirlendi. Ölmez’in  üvey oğlu T.İ. polis tarafından gözaltına alındı.
* İstanbul Esenyurt’ta çöp konteynırlarını boşaltırken işçiler battaniyeye sarılı bir ceset buldu.
* Aydın eski Belediye Başkanlarından Avukat Orhan Esin’in  eşi, emekli Avukat Bigül Esin (84),  İzmir’in Karşıyaka  ilçesindeki evinde ölü olarak bulundu.
* Antalya’da saat 23.30 sıralarında Kepez ilçesi  işten evine dönen Necat Azboy (35), isimli işadamı silahlı saldırıya uğradı.
* Zonguldak’ta  annesini döven genç babasını av tüfeği ile öldürdü.

Manisa’da hırsızlıktan sabıkalı bulunun R.A. tutuklu olduğu cezaevinden bir süre önce firar etti.  Bir akşam buluştuğu kız arkadaşının eve gitmesine kabul etmemesi nedeniyle tekme- tokat dövdü, Polis kaçan zanlıyı arıyor.

İstanbul’da polis ekipleri Atatürk Havalimanı’nda  risk analizi yöntemiyle yaptığı çalışmada  Afrika ülkelerinden gelen Nijerya uyrukla 22 yaşındaki O.K. ile 47 yaşındaki  C.C.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin midelerinde 115 kapsül halinde prezervatif yuttukları ortaya çıktı. 700 gram eroin ile 1 kilo 290 gram sıvı kokain ele geçirildi.

Bu olaylar, gündeliklerden sadece bir kaçı! Sanırım, bazı kişilerin yaşanan bu olaylardan birer ders çıkararak yaşantılarına yön verebilmeli önemli bir gelişme olacaktır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar