19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

CHP’de neler oluyor

Osmaniye CHP’de 20 Aralık Pazar günü İl Yönetimi belirlenmesi için genel kurul toplantısı yapılacak.

İl Genel kurul toplantısına 4 gün kala Parti üyeliğinden 84 kişinin istifa ettiğini öğreniyoruz.

Ana muhalefet partisi konumundaki CHP’de, Osmaniye’deki bu istifa olayını farklı yorumlarla algılayacaklar ve çeşitli yorumlar da beraberinde gelecektir.

Şu andaki yönetim Pazar günü yenilecek ama, istifalar bugünlerde olması nedeni ile yönetimdekilerin başlarını ellerinin arasına koyup düşünüp düşünmeyeceklerini merak ediyorum.

İstifalar konusunda belki de, “ederlerse etsinler, bir şey götüremezler!” denilip denilmeyeceğini de merak ediyorum.

İstifalarla ilgili haberi gazetemizde okuyacaksınız. Ancak sadece iki dönem Osmaniye Belediye başkan adayı olarak seçimlere giren Mimar Haydar Aktürk ile birlikte toplam 84 kişinin partilerinden istifa etmeleri ayrıca düşündürücü.

Geçtiğimiz günlerde Bahçe ilçe Belediye Başkan adayı Hülya Sağlam’da partisinden istifasını vermişti.

Bu arada Osmaniye Milletvekili Adaylarından Murat Koluçolak’ın da istifa edeceği yönünde Aktürk basın toplantısında sözler kullanmıştı.

İstifa olaylarının ardından bir takım gerekçeler aranır ve yorumlanır. Seçimler öncesinde yapılan istifalarda bir başka partiye geçme olaylarının yorumları yapılır. Ancak, ortada bir seçim yokken yapılın bu istifaların, birikimler sonucunda oluştuğunu düşünüyorum.

Anımsarsanız, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Osmaniye’ye gelip, Salı pazarındaki kapalı alanda otobüsün üzerinde eline mikrofonu aldığında söylediklerini anımsayın.

Osmaniye Belediye Başkanı Mimar Haydar Aktürk’e halktan oy istemek için mikrofonu eline alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; “Asında ben Osmaniye’ye gelip bir çay içip gidecektim.

Bizim Osmaniye’de kazanma şansımız zayıf, ama ben yine de birkaç kelime edeyim”diye konuşmuştu.

İşte o anda aday Aktürk’ün morelini görmeliydiniz.

Osmaniye belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk için, partisinin genel başkanının bu konuşması çok üzücü bir olaydı.

Bu konuşmanın yapılmasının nedenleri arasında, alana toplanan insanların sayılarının üçyüz kişi dolayında olması olarak düşünülebilir.

Aktürk, o anda partisinden istifa edebilir, adaylıktan çekilebilirdi. Hatta bağımsız aday olabilirdi.

Bu konuyu Aktürk ile görüştüğümüzde tüm üzücü olaylara karşı partisinin adayı olmaktan kaçınmayacağını, Genel Başkanın konuşmasını bir talihsizlik olarak değerlendirmişti.

İl ve merkez ilçe örgütünün tavırları ve çalışmaması sayesinde Osmaniye’ye gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aslında anlamlı bir söz kullanmıştı.

O günden bu yana sabreden Aktürk ve arkadaşları, Genel merkeze bazı raporları iletmelerine rağmen, raporlar incelenip gerekenler yapılmamıştı.

Böylesi bir anlayış ve yönetim zihniyetinin sonunda beklenen istifalar gerçekleşti.

Yeni oluşacak İl yönetimi bu gelişmeleri sanırım kulak ardı etmez diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar