26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çevre yollarımız

Osmaniye’de Güney ve Kuzey olmak üzere iki ayrı Çevre yolu hizmet veriyor.

Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltan bu çevre yollarımızın hizmete girmesinin ardından gerekli önlemlerin ne derece alınıp alınmadığının da düşünülmesi gerekiyor.

Güney Çevre yolunda Kurban Bayramı günlerinde meydana gelen kazaları gazetelerin sütunlarında okumuş olmalısınız.

Gebeli mahallesinde henüz 11 yaşındaki Ortaokul öğrencisinin annesi ile birlikte giderek bir aracın altında kalarak yaşamını yitirmesi, mahalle sakinlerini çileden çıkarmaya yetti.

Muhtarın da altına imza atıp mühür bastığı imzalar Valimiz Kerem Al ziyaret edilerek sunuldu.

Çevre yolunda yaya geçit yerleri ayrılmış, hatta yolun kenarına levhası bile konulduğu halde, asfalta yaya yolu çizgisi çekilmemiş olması bir eksiklik olarak değerlendirilmelidir.

Bir işi yapmak ve sağlıklı yönü denetlenmeden hizmete başlatılmış olması hizmet verme anlamına gelmez.

Güney çevre yolu kenarında yürüyen vatandaşlar için yürüme yolu yapılmalı, karşıya geçilmesi sırasında ise trafik kurallarına uygun hizmetler verilmesi sağlanmalıdır.

Böylesi yollarda alt geçitler yapılarak yayaların sağlıklı şekilde karşıdan karşıya geçmeleri sağlanmalıdır. Yol kenarlarında araçların tehlike oluşturmadan seyretmeleri için yine gerekli önlemlerin alınması sağlanmalıdır.

Aynı şekilde kuzey çevre yolu kenarında da gereken önlenmelerin alınmadığına tanık olmaktayız.

Yapılması için yapmak yerine, yapıldığında sağlıklı hizmet verebilmesi ön planda tutulmalıdır.

Güney Çevre yolu kenarında yaşamını sürdüren aileler topladıkları imzaları 4 kişilik bir heyetle Valimize sundular. Sohbetler edildi, dilek ve öneriler dile getirilirken, Valimiz gelen heyete can kulağı ile dinledi.

En çok ta ilkokul öğrencisi bir kız çocuğunun heyetle birlikte getirilerek, öğrenci çocukların okullarına sağlıklı gidiş-geliş yapmaları için çevre yolunda alınması gereken önlemler konusunda Valimize farklı bir mesaj daha verilmiş oluyordu.

Valimiz yaşanan olaylar ve basından okudukları haberler ile birlikte gelen heyetteki vatandaşların anlattıkları karşısında duygusal bir hal almıştı.

Şairlikte olunca yürekte, Valimiz iyice duygulandı ve gelişmekte olan Osmaniye’de böylesi sorunların yaşanmaması için gerekenlerin yapılmakta geç kalındığını geçirdi içinden.

Dinledi anlatılanları, boğazı düğümlendi Ortaokul birinci sınıfında  sırasındaki yerini alamadan bir aracın çarpması sonucu yaşama veda  eden Ferman’ın yaşamını.

Dilekçeyi okudu, duygulandı. Mahalle sakinlerini dinledi, duygulandı. Sonra başını kaldırıp pencereden içeriye giren havayı içine çekip gelen heyetin yüreğini sevindirecek sözlerle onlarla birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirip uğurladı kapıya kadar.

Şimdi bundan sonrasını sabırla bekliyor mahalle sakinleri, ümit ediyorlar Valimizin kısa sürede yetkililerle görüşerek sorunların çözümlenmesini. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar