Doğu Akdeniz. Burnumuzun dibinde en uzun sahil şeridimiz olan Akdeniz’de sular gereğinden fazla ısındı. Yunanistan şımardıkça şımarıyor. İşin içinde işler var. Perdenin arkası çok bulanık. Aynı zamanda Yunanistan yönetimi ile muhalefet aynı dili konuşamaz durumuna geldi, konu oldu bitti siyasetine kurban edilmesin diyorlar. Fransa konuya tamamen fransız ne halt yemeye çalışıyor.
Türkiye Akdeniz yani kıyı denizlerimiz olan Karadeniz, Ege ve Akdeniz mavi vatanımızdır dedi ve diklenmeden diyaloğa açık dim dik duruyor ve tavizi olmadığını tüm platformda dile getiriyor.
Ama şuda bir gerçek. NATO’nun etkinliği her geçen gün düşüyor çünkü Fransa natonun iflas ettiğini beyan ediyor gıçı kırık Yunanistan NATO başkanının yalan söylediğini söylüyor, ABD NATO şemsiyesi altında her girdiği ülkeyi yerle bir ediyor. Yine ABD Güney Kıprıs’a Türkiye’ye rağmen silah ambargosunu kaldırdı. Rusya Suriye üzerinden sıcak deniz doktirini gereği istediği gibi at oynatıyor, Libya’da paralı askerleri ile bende varım diyor. İngiltere zaten Güney Kıbrıs’ın garantör devleti durumunda. Diğer bir unsur ve yine demokrasi kılıcını elinden bırakmak istemeyen ABD savaş gemisi ile köpek balığı gibi pervasızlığını ortaya koyuyor. Sahi Birleşik Arap Emirliklerinin Yunanistan ile ne işi var. Demekle olmuyor hep diyorum ya işin içinde iş var.
Din Birliği adı altında hareket edelim dedik de oda maalesef geri tepiyor. İran mezhepsel olarak ayrı baş çekiyor. Arap ülkeleri heyhat! Sözde Araplara uymayan gömleği giydirilmeye çalışılan İngiltere Lord kostümü adı altında Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD uydusu durumuna düşen Suudi Arabistan’da da durum içler acısı. Lavrens Modeli ajanlar özel okullar aldı altında Arap doktirini ve islam kültürünü sulandırmışta sulandırmış. Beyin aymazlığının önüne geçilemiyor. Çünkü ABD Başkanı Trump Suudi prense akıllı ol yuların benim elimde ben olmadan sen onbeş günde yok olursun, ben Ortadoğu’yu dizayn ediyorum ya para gönder yada benim bankamda muhafaza etmek zorunda bıraktığım parana el koyarım diyebiliyor ve gereğini de yaptırıyor. Dubai dünya zevki safhasının Merkezi durumunda emir hazretleri eşinide koluna takmış İngiltere kraliçesinin elini öpmeye gidiyor. Vay bize vaylar bize. Tabii bu islamın suçu değil islamı layıkı vechile yaşamayan müslüman ülke yöneticilerinin vebalidir. Olan tabiri caiz ise gariban islam kardeşlerimize oluyor.
Hal böyle olunca biz bize yeteriz ve yetme durumundayız. Jeopolitik/jeostratejik konumumuz gereği hata değil yanlış yapma ihtimaliniz bile yoktur.
Şu an birlik zamanı, şu an dirlik zamanı, şu an birlikte olmak zamanıdır.
Türk’ün (Türkiye) TÜRK’ten başka dostu yoktur. Yolun açık olsun Türkiye’m.
Ey Türkiye’m! Canım Sana Feda Olsun.