26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Çadırkent

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesi girişinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan Çadırkent ile ilgili daha önce bazı olayları gündeme taşımıştım.

Çadırkentte yaşanan olaylarla ilgili bilgileri ileriki günlerde bu sütunlarda sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. Ancak, özellikle ivedi sorunlara değinmek istedim.

Çadırkentte Güvenlik görevlisi olarak 100 kişinin çalıştığını öğrendim. Bu çalışanların şu anda iki maaş alacaklarının olduğunu, üç sonrasında ise alacaklarının üç maaşa yükseleceğini öğrendim.

Yüklenici firma, yani Güvenlik şirketine para mı ödenmiyor, yoksa ödeniyor da yüklenici firma çalışanlarının maaşlarını geciktiriyor bunu merak ediyorum?

Yine Güvenlik görevlileri ile ilgili olarak, kule nöbetleri yaptıkları ve kulelerde silahsız olarak gece nöbetleri verildiği konusu ciddi bir olay. Burada askerlerin de görevli olduğunu biliyoruz, ancak kulelerde nöbet tutma olayında silah gerektiği ve Güvenlik görevlilerine bu görevin neden verildiği yine merak konuları arasında yeralıyor.

Çadırkentte yaklaşık 10 bin Suriyeli bulunurken, bu insanların gereksinimleri konusunda ise bana gelen duyumları ileriki günlerde yine sizlerle paylaşacağım.

Öğrendiğim kadarı ile son aylarda Çadırkent içerisinde yaşananlarda bir yönetim boşluğu olduğu yönünde.

Çadırkentten sorumlu Vali yardımcısının ziyareti sırasında olup bitenlerin farklı gösterildiği, Güvenlik şirketi ile ilgili tutulan raporların gerektiği gibi uygulanmadığı gibi olaylar da ciddi anlamda önem taşıyor.

Çadırkentte yüklenici firma olarak hizmet veren şirketin daha önce ceza aldığı ve ihalelere katılamayacağı maddesinden dolayı isim değiştirdiği yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını merak ediyoruz. Aynı şirketin isim değiştirdiği, ancak yöneticilerinin değişmediği yönündeki iddialara yetkililerin ne diyeceğini merak ediyoruz.

Yine yüklenici firma yetkililerinin güvenlik görevlilerine kılık ve kıyafet konularında yenileme yapmadığı, ancak yenilenmiş gibi çalışanlara imza attırıldığı, imza atmayanların işten çıkışlarının verilmesi ile tehdit edildiği iddiaları da yeralıyor.

Çadırkentteki atık ekmeklerin satılarak maddi çıkar sağlandığı ve bu konuda tutanak tutulduğu olayı, işlem yapılmadığı  yönündeki iddialardan AFAD İl müdürünün haberinin olup olmadığını merak ediyoruz.

Çadırkentteki yemekhane, banyo, tuvalet  ve bulaşık yıkama yerlerindeki  çeşme ve bataryalarının bozuk olanları değiştirilmek istendiği, ancak yönetim tarafından arızalarına bakılmaksızın  bütün ekipmanların komple değiştirildiği, bu konuda da  1500 dolayında  çeşme ve batarya değişikliği yapılarak maddi zarara uğratıldığı iddialarının doğru olup olmadığını merak ediyoruz.

Çadırkentte saat: 17.00’den sonra iş ve işlemlerin Güvenlik görevlerine emanet edildiği ve bu saatten sonra yönetim boşluğu bulunduğu iddiaları doğru mudur?

Çadırkentteki yaşamla ilgili iddialar sadece bununla da sınırlı olmayıp, farklı ilişkiler ve yaşanan olumsuzluklarla ilgili olanları da süreç içerisinde okurlarımızla paylaşacağız.

Çadırkentle ilgili yetkililerin ayrıntılı olarak inceleme ve araştırma yapmalarını, burada yaşayan konuklarımız ve Osmaniye’mizin geleceğini açısından istiyoruz. Saygılarımla….

 

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar