28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Buzlar eriyince mi?

Kemal Sunal’ın filmini anımsadım, hani Deli Kaymakam, Hakim rolleriyle çevrilen film.

Kar ve buzlarla kaplı bir köye geldiklerinde kendilerini Kaymakam olarak tanıtarak halka kendilerini inandırmışlar, buzlar eriyince de gerçek Kaymakam ilçeye gelmesiyle oyunları bozulmuştu.

İşte bu filmdeki olaylara benzer yaşantı neredeyse aklıma geliverdi.Buradaki ‘Deli Kaymakam’ rolünü bir kenara bırakarak, asıl benim benzettiğim olay, buzların erimesinin beklenmesi olarak değerlendirilmelidir.

Buzların erimesini beklercesine Osmaniye Belediye Başkanı Kara’nın ikinci döneminde ne zaman yeni projelerinin inşaatlarına başlayacağını merak ediyoruz, ediliyor.

Sanırım mevsim koşulları, yağmur, soğuk ve kış aylarının sona ermesi, Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınması bekleniyor gibi düşünüyorum.

Osmaniye Belediyesi’nin yeni hizmet binası tamamlanmak üzere. Yeni hizmet binasının Musa Şahin Bulvarı üzerinde yapılacak olan projenin inşaatına ne zaman başlanılacağı kamuoyunda merak ediliyor.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın aylardır yurt içi ve yurt dışı gezi veya ziyaretlerinde yeni projelerinin hayata geçirileceğinden sözediliyordu.

Hatta yurt dışından projeye destek alacağı, öncelikle ‘Rüya Park’ projesinin kısa sürede inşaatına başlanacağı konuşuluyordu.

Önemli projeler için Osmaniye’de pek bulunmadığı söyleyen Belediye Başkanı Kadir Kara’nın, bu önemli denilen projelerinin temellerinin ne zaman atılacağını merakla bekliyoruz.

Belki de 2015 yılı ile birlikte Belediye Başkanı Kadir Kara atağa geçecektir. Buzların çözülmesini, havaların ısınmasını bekliyor olabilir diye de pek üzerine gitmek istemiyoruz. Ne de olsa Osmaniye’mize hizmet etme aşkı ile ikinci kez seçilme ünvanını elde eden bir başkanımız.

Belki de 7 Ocak Osmaniye’nin Kurtuluş Günü’nde temeller atılacak, Osmaniye’nin dört bir yanı inşaat alanına dönecek diye de düşünüyorum.

Şu veya bu şekilde, önemli olan hizmetlerin bu kente sunulmasından yanayım. Sadece Belediye Başkanından değil, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Milletvekillerimizden de çalışma ve hizmet etme koşullarına göre bu kentin yaşanabilir olmasını istemek her bireyin hakkı olsa gerek.

İktidarda olan siyasilerin yandaşları eleştirilerimiz karşısında kırgınlık yaşamasınlar, bize tepki göstermesinler. Çünkü hizmet yapma adına o göreve gelenlerden halkımız ve kentimiz adına hizmet bekler ve istemek te hakkımız olsa gerek.

Muhalefetin sessiz ve suskun kaldığı hatta, iktidarı çalıştırma adına seyirci gibi hareketsiz olduğu bir süreç yaşıyoruz. Muhalefet görevini yapmayınca da iktidarlar istedikleri gibi yönetimlerini belirliyor, halkın arasından çıkan bazı tepkisel hareketlerin ise bastırılması gibi olaylar yaşanıyor.

“İstemeyen bebeğe mama verilmez”diye bir halk deyimini anımsayın. Dün sizden oy isteyenlerden, bugün de bizim hizmet isteme hakkımızın bulunduğunu aklımızdan çıkarmamak gerektiğini anımsatmak isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar