28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Burasını anlayamadım!

Yeri geldiğinde; Adalet, hak, Hukuk, eşitlik, sağlıklı yaşam ve en önemlisi de yönetenlerden Hizmet bekleriz…

Bunları her birey ister ve bekler. Hatta Türkiye’de “Adalet ve Kalkınma Partisi” adı ile kurulan siyasi Parti şu anda 18 yıla yakındır iktidarını sürdürüyor.

En düşük emekli maaşı 1.500 Lira iken yeni zam ile birlikte 86 lira artış yapıldı. Asgari ücretle çalışırken emekliye alan bir kişi, çalışırken aldığı maaşın altında maaş almaya başladığında o ailenin ekonomik sıkıntısını düşünebiliyor musunuz!?

Emekliye yüzde 5.75 oranında zam yapılırken, aynı ülkede yaşayan farklı mesleklerde çalışanların maaşlarını aklıma getiriyorum. TBMM’deki bir Milletvekili’nin maaşını kaç emekli maaşına denk geldiğini hesap ediyorum.

Korona salgını nedeniyle maske takmayanlara 900 Tl ceza kesiliyor. Bir emekliye çocuğu ile birlikte sokakta ceza kesilmiş olsa; 1.800 lira yapar. Emekli insanın yanında eşi de varsa eğer 2.700 lira para cezası alacak demektir.

Maaşı 1.500 lira olan emekli kişinin 2.700 lira maske cezasını hangi koşullarda bulup ödeyebileceğini düşünebiliyor musunuz?

Bu olayları yaşarken, Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların yüzde 25’lerde olması, akaryakıt zammının ise ayda birkaç değiştiğini, gıda ürünleri ile sebze-meyvelerin fiyatlarındaki dalgalanmaya akıl ermediğini de unutmamak gerek!

x x x

Kendilerini kurnaz sanan yöneticiler, başarısızlıkları farklı yöntemlerle veya insanlar arasında değişik yöntemlerle ayrıcalık yaparak koltuklarını sağlama almaya çalışır.

Bir haberden örnek vermek istiyorum. Bursa’nın Mudanya ilçesinde; silahlı saldırıya uğrayan 50 yaşındaki kadın Avukat Berrin Bayam; saldırı sırasında “ölü numarası” yaparak canını kurtarmış. Avukat Bayam’ın şu anda koltuk deynekleriyle yürüdüğünü öğreniyoruz.

Avukat’tan sözedince, “Çoklu Baro sistemi”ile ilgili 5 gün 52 saat süren toplantı sonrası, Muhalefetin karşı oylarına rağmen, teklifin “Virgülü” bile değişmeden Meclis’te kabul edildi. Bu sürede 1255 tutanak tutuldu, 296 konuşma yapıldı. Meclis dışında ise Baro Başkanları kendileri ile ilgili görüşmeler yapılırken içeriye alınmadıkları için 5 gün ve gece direniş nöbetini sürdürdü.

Teklif AKP ve MHP oylarıyla Komisyondan geçti. Yasallaşması halinde ise; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi, Avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde 2 bin kişinin imzası ile yeni bir Baro kurulabilecek.

Bunun adını; Avukat kuruluşunu bölmek mi veya onlara tanınan yine tercih mi dersiniz!? Onu siz değerlendirebilirsiniz.

Ha, bu arada yeni teklifin kabul edilmesi halinde; Avukatların kılık kıyafetleri, inanç ve yaşam tarzlarına göre engeller de ortadan kalkacak.

Tüm bu olayları anladım da; “Adalet sistemindeki ayrıcalık, kalkınmada eşitsizlik, İnsanların yaşadıkları gerçekler ile yaşadıkları söylenenler arasındaki” gelişmeleri ANLAYAMADIM!.. Yoksa benim Aklım mı ermiyor!?..Sizin anlıyorsanız, lütfen beni uyarır mısınız!? Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar