25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5241
EURO35.0315
ALTIN2433.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Buluşma noktası

Hafta sonu Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti olarak bir kez daha ilimizin adına önemli bir etkinliği gerçekleştirdik.

Yurdun dört bir yanından gelen gazeteci, yazar, radyo ve televizyon çalışanları “2018 basın ödülleri” kapsamında  Osmaniye’de buluştular. Bu buluşma kapsamında kentimizin tarihi ve turistik yerlerini gezerek tanıma olanağı buldular.

Osmaniye’deki tarihi ve turistik yerlerin ilgisizliği konuklarımızın dikkatini çekmişti. Karatepe köyündeki kilim kooperatifine hayran kaldılar.

Fotoğraf çekildi, köy sakinleri ile sohbetler yapıldı. Gezide yaşananlar kamera ve fotoğraf makineleri ile kayıtlara geçti.

Akşam ise etkinliğin galasında ödül alan medya çalışanları, ödüllerini aldıktan sonra duygularını dile getiriyorlardı.

Yaygın medya çalışanlarının Osmaniye’de buluşmasındaki organizasyon gerçekten ilimiz ve konuklarımızın bir arada bulunması yönünden önem taşıyordu.

Salon dolmuştu, isimlerin okunup ödüllerin sunulması sırasında heyecanlı anlar yaşanıyordu. Ödül sahipleri gazete veya kanalları adına ödül aldıklarını belirtirken, ekip işi çalışmalarından da vurgu yapıyorlardı.

Her biri yurdun değişik bölgelerinden gelen insanları aynı salonda buluşturmak, bir gün bile olsa onları kentimizi tanıtmak ve aldıkları ödül ile görev yaptıkları yerlere gittiklerinde farklı duygularını yayanlarında aktaracaklardı.

Öyle de oldu ve Pazar sabah saatlerinden itibaren Osmaniye’den ayrılmaya başlayan medya çalışanları, akşam saatlerinde televizyon kanallarında Osmaniye’den sözetmeye başladılar.

Ertesi günü yaygın basında Osmaniye konuşuluyordu, ellerindeki ödüllerle görüntü veren basın çalışanları; “Gazetemize 2 ödül” gibi başlıklar atmışlardı.

Bu etkinlik bir gün sürdü ama, etkisinin bir hafta sürecek bir kent tanıtımı olarak yurdun dört bir yanında dalga dalga yayılacağını göstermeye yetiyordu.

Bir kentte konserler düzenlenir, açılışlar yapılır ama bu etkinliğin birkaç yayın organında yeraldığını görürsünüz. Bazı etkinliklerin ise il sınırlarını bile aşmadığına tanık olabilirsiniz.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti “Basın ödülleri”nde farklı bir amaç ve kentin tanıtımı amaçlanmıştır. Haberi yazan veya okuyanların ödüllendirilmesi, kentin tanıtımı açısından önem taşıdığı gibi, ödül alanların da mutlaka kendi ödüllerinden sözetmek amacı ile Osmaniye’nin de tanınmasını 
sağlanmış oluyordu.

Bir etkinlik kapsamında gelen bu insanları bir arada görebilmek, kent insanlarının tanışmalarını sağlamak ayrı bir duyguyu yaşatmak olsa gerek.

Televizyon ekranlarında izledikleri haber veya program sunucuları ile yakından tanışan kentimiz insanı, onlarla fotoğraf çektirme yarışına girdiler.  

O insanlar da kentimiz insanları ile sohbet ederek, Osmaniye’yi sevdiklerini yeniden gelmeyi istediklerini vurguluyorlardı.

Bir kentin tanınması için ancak böylesine önemli bir etkinlik yapılmasındaki çalışmaların gerçekleştirilmesi sırasında emek veren, katkı sağlayan insanlara teşekkür ederken, meslektaşlarımın bu başarısını da kutluyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar