25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bülent Arınç’a katılıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözleri muhalefet partilerin tarafından yoğun eleştiri aldı. Bence Arınç doğru bir tümce konuşmuştu. Bunu anlamak gerekiyor.


Başbakan yardımcısı Arınç, bu ülkenin başındaki yönetimin ikinci insanı olarak görev yapan biri olarak böylesine bir tümceyi kullanıyorsa bunu iyi düşünmek gerekiyor.


Bakınız, bugünlerde ‘Asgari ücret’ konusunda oturumlar yapılıyor. İktidar yeni asgari ücrete yüzde 3 oranında zam yapmak istiyor. Mevcut asgari ücret 730 Tl olduğuna göre, yeni gelecek zam ile birlikte ne olacağını yüzde 3 oranı ile hesaplayın.


Başbakan yardımcısı Arınç, ‘dağlara çıkma’ konusunda söylediği sözler tepki görse de, ben Arınç’ın yanındayım.


Asgari ücretli olarak çalıştığı görünen biriyim. Asgari ücretli çalışan biri olarak bilinen  ama, öyle olmasa da size asgari ücretli olarak çalışan bir aileden örnek vermek isterim.


Asgari ücret net olarak: 730 Tl’midir? Ayda 4 çuval kömür parası 60 Tl. Günde 3 ekmek olmak üzere aylık 90 ekmek, 60 kuruştan 56 tl. ekmek parası ödenir. 30 günlük sürede günlük 3 tl dolmuş (gidiş-geliş) ücreti olarak  90 tl. ödernir.


Anaokuluna giden çocuk için aylık, 400 tl ödenir. Üniversite’de  okuyan genç için aylık 400 Tl. yurt ve ihtiyaçları için ödeniyor. Evin elektrik faturası: 40 Tl, su parası: 15 Tl., telefon faturası: 40 Tl., ev kirası 250 Tl. öğle yemekleri aylık 150 Tl. sigara ve içilen çayları hesaba katmıyorum. Evde kaynayan kazanda pişirilen gıda ürünlerini de hesaba katmıyorum.


Şimdi 2 çocuklu bir ailenin aylık giderine göz atalım; 1. 501Tl. gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Evde üç öğün pişirilen yemeği, misafir geldiğinde yapılması gereken ikramları bu rakamın dışında bıraktım. Yukarıda yazmam gerekmeyen rakamlar varsa onları çıkalım isterseniz.


Örneğin; telefon parasını, çalışan insanın öğle yemeklerini de çıkalım. Yani 190 Tl eksik hesap edelim. O zaman rakam 1.311 Tl.’ye iniyor.


Daha neleri kısalım, rakamları düşürelim isterseniz bir de sizler hesap ediniz. Çocuğu kreşe göndermeyelim, hadi bunu da düştüğümüzde 911 Tl’ye rakamı düşürüyoruz. Buyurun öyleyse 730 Tl ile yaşayın, sakin olun, evde kavga çıkmasın, huzurlu aile ortamı olsun, dindar çocuklar yetiştirilsin, kadınlar aile içi şiddet görmesin!


Allah aşkına kimler kimleri kandırmaya çalışıyor? Asgari ücrete yüzde 3 artış öneriliyor, 730 Tl olan asgari ücret767 tl dolaylarına çıkarılacak.


Bu oylamaya katılacak olan Milletvekillerinin  maaşlarının ne kadar olduğunu biliyor musunuz?


Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a hak veriyorum. Doğu ve güneydoğuda insanlar hor görülmüş, işkence görmüş, okul, yol ve su hizmetleri verilmemiş. Buradaki insanlar tepki gösterip dağlara çıkmışlar. Ne kadar güzel! Bugünkü iktidar 10 yıldır işbaşında. Bu gerçekleri söyleyen de iktidarın Başbakan yardımcısı oluyorsa ne diyelim!?


Son sozüm; Bülent Arınç, gerçekleri anlatmaya çalışıyor, ama anlayabilenlere. Saygılarımla..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar