26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bize bir haller oluyor!..

Okullar açılırken bir anımsatma yapmak istedim; “Okumuyorsan; benimle tartışma!”

Bu tümcenin okulların açılması ile ilgisi değil, “beşikten mezara kadar okumalısın!” deyimini anımsatmak istedim, anlayabilenlere…

Kendilerini uyanık sanan bazı insan tacirlerinin son örneklerinden biri İstanbul’da yaşandı. Suriyeli ailelerin çocuklarını aylık Bin liraya kiralayıp dilendiren çete çökertildi, çeteden 40 bin lira çıktı.

Çocuk olmak zor bu yeryüzünde! Vatanlarında kurşunlara hedef, sığındıkları ülkelerde ise çöp bidonlarından ekmek toplamak veya dilendirilmek için çetenin hizmetine girerek sıkıntılar yaşamak!

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir camiye öğle namazı için gelen hırsız, cemaat ile birlikte namaza durur, namazın sünnetini kıldıktan sonra yerinden kalkarak bir vatandaşın telefonu ile cüzdanını alarak oradan uzaklaşır. Olay Camideki kamera kayıtları ile görüntülenir.

İzmit’te İrfan İ. Gece yarısı 16 yaşındaki oğlu E.İ. ile tartışmaya başlar. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine E.İ. eline geçirdiği bıçakla babasını belinden yaraladı.

Antalya’nın Demre ilçesinde 44 yaşındaki Mesut Ö. Bir süredir birlikte yaşadığı Gürcistan uyruklu 51 yaşındaki Anna Safaryan’ı, sokak ortasında 6 yerinden bıçakladıktan sonra  boğazını keserek öldürdü.

Adana’ya gelelim. Bir trafik Polisi 9 bin lira alacağını alamadığı iddiası ile 2 dayısı ile kuzenini beylik tabancası ile öldürdü.

Van ilimizden bir haberi paylaşmak istiyorum. Başkale ilçesinde Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş’un oğlu Şeref ile İşadamı Muhsin Aydın’ın kızı için düzenlenen düğün törenine, yaklaşık 4 bin kişi katılmış. Düğün yemeği için  200 koyun kesilmiş, geline ise 15 kilo altın, damada ise Bir milyon lira para takılmış.

Şimdi diyeceksiniz ki; “Burası Van kardeşim!” tamam da, bu haberi yazan İHA muhabiri Ergin Ertürk isimli meslektaşımızın haberinde kızın adını neden yazmadığını veya yazamadığı ya da unuttuğu olayını biraz düşünebilir misiniz!?

4 bin kişinin katıldığı bir düğün törenini ne zaman görüp duyduğunuzu anımsayın? Bir düğünde 15 kilo altın takılması olayını anımsayın!  Cumhurbaşkanları veya Başbakanlarımızın çocuklarının düğünlerinde bile bu kadar bu kadar kiloda altın takılması olayı haberine rastlayıp rastlamadıklarınızı beyinlerinizi yormalarına açmak istiyorum.

Antalya ilimizde 38 yaşındaki  Ercan Özer anne ve babası ile birlikte yaşıyor. Jeofizik Mühendisi genç uzun süredir işsiz olduğu için girdiği bunalım sonucu evlerinin 9. katından kendini atarak intiharı seçerek yaşamına son vermiş.

Aydın ilimizden bir haber. 40 yaşındaki Sibel Ö. Adlı evli kadın ailevi sorunlar nedeniyle bir binanın 4.’ncü katına çıkarak intihar etmek istedi.

Komşu ilimiz Gaziantep’e bakalım mı? 50 yaşındaki Salih D.’ye evinden uzaklaştırma cezası verilir. Salih D., Eşi  42 yaşındaki Adile’yi telefonla arayarak bir parkta buluşurlar. Salih D. Eşi Adile’ye 6 adet ateş ederek olay yerinden uzaklaşır. Eşinin olay yerinde ölmesine neden olan Salih D.’nin yakalanması için polis çalışma başlatır.

İstanbul Sultangazi’de; Suriye uyruklu 8 yaşındaki Read Aşram, komşusu olan  Afganistan’lı Asad K. Tarafından öldürüldükten sonra çöp konteynerine atıldığı, zanlının suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
Günlük olayları sizlerle paylaşırken; iyi ki bu mesleği seçmiş olmamdan gurur duyuyorum!.

Bir sözüm var sizlere; Kurşunun hedefindeki canlı bir kez ölür ve toprağa verilir! Tetiği çeken katilin cezaevinde her saniye başı, özellikle de geceleri uykularında “Binlerce kez öldüğünü”  süreç gösterir! Mutlu günler dileklerimle..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar