26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bize Bakan gerek

Çiçeği burnunda bir il olan Osmaniye’nin tarihi ilerlemeye başlarken 18. yılını da gerilerde bıraktı.

Gençlik yıllarını yaşamakta olan Osmaniye, 24.10.1996 tarihinde il statüsüne kavuşarak 80. sayılı plakanın sahibi olmanın gururunu yaşıyor.

Osmaniye ili, genç nüfus bakımından önem taşırken, 2014 yılı sonu itibarı ile  il nüfusu 506 bin 807 kişiye ulaştı. Osmaniye nüfus artış hızı bakımından 81 il içerisinde 22. sırada, il merkez nüfusuna göre ise 42. sırada yeralıyor.

Osmaniye ili, Büyükşehir olma uğraşını verirken, ilimiz adına iktidarlarda bir Bakan’ımızın bile olmaması kentte yaşayan insanlara buruk acı veriyor.

1 Kasım seçimleri sonunda Ak Parti milletvekili sayısı bakımından tek başına Hükümet kurabilme olanağına sahip görünüyor.

TBMM’nin açılması, yemin töreni, TBMM Başkanlık seçimi, ardından Cumhurbaşkanı’nın Ak parti Genel başkanı Ahmet Davutoğlu’na Hükümeti kurma görevi verme sürecini izleyeceğiz.

Osmaniye seçmeni geçtiğimiz seçimde olduğu gibi 4 Milletvekilinden ikisini önümüzdeki süreçte kurulacak olan Ak Parti Hükümetinden yana tercih etti.

Osmaniye’nin gelişmesi, kalkınması ve Akdeniz Bölgesinde sosyal, ekonomik, kültürel yönlerden tanınabilmesi adına kurulacak kabinede bir Bakan isteme hakkımızın olduğunu düşünüyorum.

Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu arasından birinin yeni kurulacak kabinede Bakan olarak görev alması Osmaniye’mizin gelişmesi açısından önem taşıyacaktır.

Yeni kurulacak olan Hükümet kabinesinde Osmaniye’den bir Bakan’ın görev alabilmesi için AK Parti İl yönetiminin Genel merkez düzeyinde gerekli çalışmaları yoğun şekilde sürdürmesini bekliyoruz.

Osmaniye’nin genç nüfus olduğunu söylerken, bu gençlerimizin çoğunluğunun işsiz olması kentimizin geleceği açısından kaygılandırıyor bizleri.

Osmaniye İŞKUR Müdürlüğü’ne kayıtlı 43 bin iş arayan bulunduğunu, bunların 23 bin kişisinin ivedi olarak işe yerleştirilmesi gerektiğini bu sütunlarda sizlerle paylaşmıştım.

Bir ilde Hükümet kabinesinde Bakan bulunması, o kentin önemi ile birlikte çehresinin değişmesine etken olacaktır.

Osmaniye’liler herhangi bir ile gittiklerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hemşehrileri olduğunu söylerken, siyasi parti ayrımı yapmadan konuşabiliyorlar. Bir siyasi partinin Genel başkanının Osmaniyeli olmasından her siyasi görüşteki Osmaniyeli gurur duyuyorsa, yeni kurulacak Ak Parti Hükümetinde de Osmaniye’den bir Bakan’ın yeralması yine aynı şekilde her siyasi düşüncedeki Osmaniyeli için gururla karşılanacaktır.

Ak Parti’nin 13 yıldır iktidarı döneminde Osmaniye’den Bakan olmamasını bir kenara bıraktık, ancak yeniden Hükümeti kuracak olan AK Parti’nin Bakanlar kabinesinde bir Osmaniye’linin yeralmasını istemek hakkımızı da istemekten geri kalmayalım.


Türkiye’de coğrafi konum olarak, gelişmekte olan kent olarak ve nüfus bakımından 506 bin nüfusu geçen bir il olarak, Osmaniyeli bir Bakan’ın kabinede yeralmasını ısrarla istememiz kadar doğal ne olabilir.
Bu konuda sadece AK Parti değil, sivil toplum kuruluşlarının da gerekli ısrarlarının bulunmaları önem taşımaktadır.

Bekliyoruz, bekleyeceğiz ve ısrarla Osmaniye’den bir Bakan olmalı diyoruz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar