28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bitki çayı önerisi

Seçimlerin yaklaştığı her süreç içerisindeki her yeni günde, iktidar ile muhalefet partilerinden yeni “atışma sözleri” duymaya başlar olduk.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip arasında yaşanan atışmalar ve eleştiriler arasına; “papatya ve rezene çayı” sözleri yerini aldı.

Akşener sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak; “Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir!”sözlerine yanıt gecikmedi.

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, Akşener’e verdiği yanıt ise, “tonlarca ‘rezene çayı’ içerek bile hazmetmek” mümkün olmadığı yönünde oldu.

İki lider arasında başlayan bitki çayları atışmalarının nereye varacağı merak ediliyor!

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza toplayarak yarışa dahil olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile  Millet ittifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ziyaret sırasında, İnce’nin kullandığı sözler gündem oldu.

Kılıçdaroğlu, İnceyi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret sırasında ev sahibi Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na; “Ayağınıza sağlık, hoş geldiniz, güle güle” sözlerini kullanması gümden oluşturdu.

Bu sözleri İnce’nin hangi amaçla söyleyip söylemediği olayı ise mutlaka İnce’nin aklındadır.

Ancak, İnce’nin sözlerini inceleyen bazı siyasi kulisler, bunun İnce tarafından “incecik bur dokunma” olduğu yönünde yorumlamaya başladılar.

İnce’nin Kılıçdaroğlu’na söylediği sözlerin altında; 2018 yılında CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce’yi toplantı sırasında kürsüye çağıran Kılıçdaroğlu’nun; “Gel bakalım Muharrem!”sözlerine gönderme olup olmadığı akıllara geldi.

Siyasette bunlar yaşanırken, vatandaşlarımızın ekonomik durumları ile iktidarın yeni düzenlemeleri de gündem olmaya başladı.

Emekli maaşlarını en düşük 7 bin 500 Tl’ye çıkarılması, bu rakamın üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarının artırılmaması, az alanları sevindirirken, 7 bin 500 liranın üzerinde alanların tepkisine neden olmaya başladı.

Memur ve asgari ücretliler de emeklilere yapılan artışın ardından yeni düzenleme yapılmasını istemeye başladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise,

“Temmuzda asgari ücrete ara zam var" açıklamasında bulundu.

Mayıs’ın 14’üne seçimler yapılacağı düşünüldüğünde, asgari ücrete Temmuz ayında ara zam verileceği sözleri seçmen tarafından nasıl okunur, bunu merak ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başka açıklaması ise, elektrikte yüzde 15, doğalgazda ise yüzde 20 indirim yapılacağı yönündeydi.

Bu indirimin bu güne kadar yapılmamış olması ve seçime bir buçuk ay kala yapılacağının söylenmesi, vatandaş tarafından dikkatle izlenir oldu.

Bu arada 6 Şubatta meydana gelen depremden etkilenen illerde elektrik faturaları ile ilgili iktidar tarafından açıklamalar yapılmıştı.

Oysa Mart ayında gelen elektrik faturalarının Şubat ayı ile birlikte katlanarak gelmesi olayı, yapılan açıklamayı havada bırakmaya yetiyor da artıyor bile!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar