25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir törenin ardından

Bu yazımda neleri anlatacağımı merakla beklediğinizi sezinliyorum.


Gereğinden fazla merak etmenize gerek yok, Gazeteciler cemiyeti’nin “Basın özendirme yarışması ödül dağıtım töreni” güzelliklerle ve samimiyetle geçti.


Sade, samimi ve bürokrasiden uzak  bir pragram yaşandı.


Bu törende buluşanlar konuşmaları dikkatle dinlediler, bazı anlarda konuşmaların anlamlarını düşünerek dalıp gidenler oldu.


TGFB Atilla Sertel’in gazeteler ve gazeteciler üzerine yaptığı konuşma, davetliler arasında özellikle de siyasilere farklı mesajlar veriyordu.


Sertel, yaygın basın ile yerel basın arasındaki farklı anlatırken, yerel basının daha önemli olduğu, yaygın basının İstanbul merkezli ve farklı ticari merkezli yayınından sözeden konuşmaları önem taşıyordu.


Özellikle sesini duyurmak isteyenler olarak değerlendirilen sözün siyasilere yöneldiğini düşündüğümüzde, yerel basına önem verilmesi ile gelişmelerin yaşanacağı ifadeleri yine önemli sözler arasındaydı.


Gazetecilerin birlik ve beraberliği davetliler tarafından net olarak izlendi.


En önemlisi de Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin kuruluş tüzüğünün hazırlandığı 24 Şubat tarihinde  böyle bir programın yapılması önem taşıyordu.


Yaklaşık bir aydır yapılan hazırlıklar, yerlerine ulaştırılan davetiyeler ve ödül programının hazırlanması, yaşanan yoğunluklar programın sona ermesiyle rahatlık kazandı.


Eksik veya aksaklıklar yaşanmış olabilir, her programın ardından bir takım hatalar ve eksiklikler bulunup eleştiriler yapılabilir. en iyi organizasyon olarak kimse yorum yapmaz, mutlaka eksik ve aksaklıklar bulacaklardır. Programın yaşanmasında eksik ve aksaklıklar yaşanmışsa, sadece organizasyon sorumlu tutulmamalı, bu olayın hazırlanma noktasında elini taşın altına koyup koymama veya ne derece katkıda bulunup bulunulmadığı da düşünülmelidir.


Sade ve samimi bir program yaşandı dedim. Bazı programlarda birilerine karşı baş eğmeler, sözcük yuvarlamalar ve çekingen davetler yaşanır. OGC’nin ödül dağıtım programında böylesi zorluklar, sözcükleri konuşurken sıkılmalar ve sözcükleri ezerek konuşmalar ve eğilip, bükülmeler yaşanmadı.


Nedenleri ise açıktı, salonda bulunan konuklar gayet samimi ve rahat bir program yaşandığını gördükleri için ayrıntıları anlatmaya gerek duymuyorum.


Ankara’dan gelen konuğumuz Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel beklemediği iki sürprizle karşılaştı. Bunlardan biri gazetemiz sahibi İlyas Kör’ün ödül alan gülümseyen papatya fotoğrafını çerçeve yaptırıp hediye etmesi, ikincisi ise üzerine isim yazılı Karatepe kiliminin Sertel’e hediye edilmesiydi.


Daha önceden geleceğini duyurduğumuz Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın son anda gelemeyişi ile ilgili Sertel açıklamada bulundu. Dündar, oğlunun yurt dışında bir okula kaydının yapılması nedeniyle Osmaniye’deki programını son anda iptal ettiği ve Osmaniye’ye selamlarını ilettiği sözleri Sertel tarafından salondakilere aktarıldı.


Şu veya bu şekilde bir programı geride bıraktık, emeği geçenlere, programa katılanlara teşekkür ediyor, ödül alan arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar