19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir nedeni olmalı!?

Son yıllarda insanların yaşantılarındaki olayları incelediğimizde, mutlaka bir nedeni olduğu gerçeğini düşünmekteyiz.

Olayları yaşayanlar ile yaşatanlar arasında bağ kurarak neticelere ulaşmak görüşü ile hareket ettiğimizde; “Allah aşkına toplum olarak nereye gidiyoruz!?” Diye aklımızı zorluyoruz.

Son bir yıla baktığımızda; ülkemizin sınırları içerisindeki 81 ilimizde anlık olarak farklı olumsuz olaylar yaşanıyor. Ülkemizin bağımsızlığı için kurtuluş mücadelesi veren, şu anki Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve o’nun silah arkadaşlarının toprak altında kemiklerinin sızladığını düşünüyorum!

Bu vatan topraklarını emperyalist güçlerden kurtarıp, bağımsızlığımızı bizlere emanet eden Atatürk’e karşı yapılan saldırılar karşısında “suskunluk” olaylarını içinize sindiriyorsanız size sözüm olamaz!

Bugünkü yazımda “Atatürk büstlerine karşı yapılan saldırıları” gündeme getirmeyeceğim. Ancak, o çirkin hareketleri yapanlara destek olurcasına yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte “İstiklal Marşı” okunması yerine; “Kur’an okunarak” öğrencilerin sınıflara alındığı olayını öğrendim.

İzmir ili Torbalı ilçesinde Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Ortaokulu’nda eğitim-öğretim yılı açılışında “İstiklal Marşı” yerine “kur’an” okunması olayı sizlere; nelerin değiştirilmeye çalışıldığını bir göstermesi olarak sunmak istedim.

Malatya ilimize geçelim mi!? Belediye kadın-erkek ayrımı yapan bir uygulamayı toplu taşıma araçlarında hizmete sunmuş. Amaç; “kadınların erkekler tarafından tacize uğramaması” olarak uygulanması kararı alınmış.

Toplu taşıma araçlarında kadınların binecekleri otobüslerin şoförü kadın, erkeklerin binecekleri otobüslerinki ise erkek şoförlerden oluşuyormuş. 

Malatya Belediyesi’nin bu uygulaması bana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in böylesi bir uygulama ile sözlerini anımsattı.

Malatya’ya dönelim yine. İşyerine geç kalan bir erkek veya kadın; otobüs geldi acilen binip gitmesi gerek ama kendi cinsiyetine yönelik olmadığı için binemeyecek!

Karı-koca bir mahalleye gidiyorlar, o zaman ne olacak!? Karı ile kocayı toplu taşıma aracına ayrı ayrı bindirdiniz diyelim, inecekleri yerler ve yeniden buluşabilmelerini nasıl sağlayacaksınız!? 

Bu zihniyetin neyi amaçladığını bilemem ama, mevcut iktidarın da böylesine bir uygulamaya seyirci kaldığını tahmin ediyorum.

İslamiyet, yani bizim dinimiz; “Akıl ve mantık dinidir!”diyorsak eğer, böylesine mantıksız ve İngiliz veya İsrail ya da Siyonist zihniyetliler tarafından halkımızı bölmelerine izin verilmemelidir.

Bu yılki okullara dağıtılan kitaplardaki “eksik-aksak, yanlış ve akıl almaz” konuları çocuklarınızın kitaplarını açarak incelemenizi öneriyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı “Talim ve Terbiye Kurulu” tarafından incelendiği ve yayınlanmasına karar verildiği tarihi ile belirtilen kitaplardaki hatalar ve eksikliklerin bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı yanlışlara götürür.

Bu kitaplar basılmadan önce inceleyenlerin neleri incelediğini merak ediyorum!

İlkokul Türkçe 1 ders kitabı 1 milyon 552 bin 751 adet basılmış. Kitabın “Uzay ünitesi”nde yanlışlıklar belirlenmiş.  Bu kitaplardaki hatalar basıldıktan sonra saptanıyor. 

Ne yaptığını bilemeyenler, kendi akılları ile değil de “tek noktadan hareket edenler” bu ülkemizi felakete götürmenin  sinyallerini veriyorlar! Ey okurum, aklını kullan!..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar