29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bir haller oluyor!..

Sağlıklı bir kafa ile başınızı ellerinizin arasına koyarak ülkede nelerin yaşanıp yaşanmadığını düşündüğünüzde ortaya çıkan tablodan hoşnut olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

İktidarın akaryakıta yaptığı zamlar, enflasyon, terör, madenlerin özelleştirilmesine karşı çıkan  işçilerin kendilerini maden ocağına kilitlemesi, Bazı Belediye Başkanlarının istifa etmeleri, dışarıdan et satın alınması ve bu etlerin iki büyük marketler zinciri aracılığı ile tüketime sunulması, basılan kitaplarda sonradan fark edilen hatalar nedeniyle toplatılıp yakılması, “palazlanırken serici kalınıp” bir yıldır malüm “inanç sömürücüsü örgütle” mücadele kapsamında yaşanan olaylar, işsizlik oranları ve benzeri siyasal veya ekonomik olayların yaşanılması noktasında gelişmeleri izleyenlerin gündemine farklı bir açıdan bakmak istiyorum.

‘Neler yaşıyoruz, nasıl yaşamaktayız?’ diyerek ülkemizdeki yaşanan gerçekleri sizlerle paylaşacağım. 

Son iki günlük gazete haberlerinden derlediğim olaylara değineceğim. “Babaeski ilçesinde bir çocuk annesi Saadet E.’nin kendisini aldattığından kuşkulanan fabrika işçisi Özkan E. İşe gittiğini söyleyerek evden ayrıldı. Bir süre sonra evine dönüp anahtarı ile kapıyı açıp evine girdiğinde yatak odasında eşi ile birlikte olan Ayhan K.’yı yakaladı. Özkan E. Eşini ve birlikte olduğu kişiyi bıçakla yaraladı. Ayhan K. Yaşamını yitirdi, eşi ise hastanede tedavi altına alındı.”

Konya’dan bir haberi paylaşalım. “İki çocuk babası Ali S.  Pancar tarlasında ölü olarak bulundu.

Polisin yaptığı inceleme sonunda; Ali S.’nin amcaoğlu ve üç çocuk babası İskender S. Tarafından öldürüldüğü, olayda eşi Zekiye S.’ İle gönül ilişkisi sonucu cinayetin işlendiği anlaşıldı. Sanıkların ikisi de tutuklandı”

“İstanbul’un şişli ilçesinde ticari taksiye binen 21 yaşındaki Zehra K. Rumeli hisarı önüne geldiğinde, taksiden inerek kendisini  boğaz’ın sularına atarak intihar girişiminde bulundu. Balıkçı teknelerindekiler kadını ölümden kurtardılar”

Çocukları severiz, onların tırnağına bir zarar gelmesini istemeyiz. Ama bazı insanlar var ki dünyaya getirdikleri bebeklerine karşı acımasız davranabiliyorlar. Bu olayların  “Yüzde 99’u Müslüman diye bildiğimiz” ülkemizde yaşınmış olması akıllarımız zorluyor.

“Batman’daki bir parkta 3 günlük erkek bebek terk edilmiş olarak bulundu.”

Antalya’dan bir haberi paylaşalım. “Osman Ş. İki yıl önce evlendiği Kırgızistan uyruklu Anara T.’den olan çocuğunun kaçırıldığını belirterek şikayetçi oldu. Yapılan araştırma sonunda Anara T.’nin Sabiha Gökçen  

Havalimanı’ndan Kırgızistan’a  kaçarken yanında  çocuğu Erzhan T.’ninde bulunduğu  belirlendi.”

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan olay ise kan dondurucu olarak kayıtlara geçebilir diye düşünüyorum. Bir baba düşünün, 9 yaşındaki çocuğunu bıçaklayarak öldürebiliyor. Bir babanın oğlunu katletmesi olayı, bilinerek işlenebilecek bir cinayeti anlatıyordu.

“Bu çocuk bu sabah ölecek” diyerek fotoğraf gönderen baba Nezir D. İle ilgili yapılan şikayet sonrası, yaşanan duyarsızlıklar da haberde dile getiriliyor. Oğlunu bıçaklayarak öldüren bir baba!”

Güzel bir haberle yazımı bitirmek istiyorum. Antalya’da yaşamakta olan Gülcihan Şimşek ameliyat masasına yatarak oğlu Samet’e böbreğini verdikten sonra mutluluk fotoğrafı çektirdi. Güzel olayları yaşamak umudu ile…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar