28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Beşe takılanlar

Muhalefet partilerinin oluşturduğu “6’li masa”, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir hamlesi ile 5’li masaya dönüşüverdi.

Muhalefet Partilerinin sözcüleri, ülkede ihale alan Müteahhitler için “5’li” sözlerini kullanıyor, bunları da sık sık dile getiriyorlardı.

Muhalefet iktidardan ihale alanların sayılarını 5’li olarak nitelendirirken, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı için bir araya gelen partileri de  iktidar partisi ve destekleyenler, “6’lı masa”, hatta masanın altında 7’inci ayağında bulunduğu yönünde sözler kullanıyordu.

Daha birkaç gün öncesine kadar bu tartışmalar sürerken, muhalefetin 6’lı masasının ayağının birinin çekilebilme hareketi ile 5’li oluverdi.

Beşe takılan muhalefet, beşli diye diye 5’e takılması olayı, beşibirlik olarak yorumlamaya başlandı.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in “Millet ittifakı” içerisindeki son hamlesinin8 sonuçları tartışılıyor. Tavandan alınan bu kararın, tabanca destek bulup bulamayacağı konuşuluyor. Akşener’in bu hareketinin Ak Parti’ye yarayıp yaramayacağı, destek noktasındaki tavrı gündeme geliyor.

Ülkemizin 11 ilinde depremde canlarını kaybeden 45 bin dolayında insanın ve deprem bölgesinde yaşanan olayların tartışıldığı bir günde Akşener’in tavrı sonucu gündemin değiştirmesinin neticeleri konuşuluyor.

Muhalefet bundan sonra partinin alacağı kararlarla devam edebilir. Ancak İYİ parti tabanının tutumu önem taşırken, Akşener’in  son dakikalara girerken böyle bir davranışı yapmış olmasının altında yatanlar siyasi kulislerin gündemini meşgul ediyor.

Akşener’in, Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu isimleri üzerindeki çıkışını söylerden, her iki isminde Başkanı oldukları illerdeki Meclis’teki sandalye sayıları konuşuluyor.

İmamoğlu’nun adaylık için istifa etmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapılacak olan Başkanlık seçimi sonunda Ak Parti’li aday kazanacağı biliniyor. Aynı olayın Ankara için de geçerli olabileceği düşünüldüğünde, Akşener’in bu iki Belediye Başkanına da “Cumhurbaşkanlığı Adaylığı” için çağrı yapmasının altında neler yattığı konuşuluyor.

Olayın duyulmasının hemen ardından Ak Parti’den Akşener’e davet geliverdi. Bugünkü toplantıya Akşener’in katılıp katılmayacağı konuşulurken, Akşener’in kurmayları arasındaki farklı görüşler ile tabanın bugüne kadarki çalışmaları da gündemde tartışılıyor.

Bu arada deprem felaketi nedeniyle Hatay’da susuzluk başta olmak üzere bazı sıkıntılar yaşarken, Akşener’in davranışı ile gündemin değişerek, depremin unutulmak istenircesine siyasi olaylara dönüşmesinde vatandaşlarımız farklı görüşler sergiliyor.

Zamansız ve siyasi biçimsel anlamdaki  Akşener’in bu tavrının İYİ partinin geleceği açısından iyi sonuçlar getiremeyeceği, seçmeni tarafından farklı tepkiler göreceği görüşleri ağırlıklı olarak konuşuluyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar