28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Benden önermesi

Osmaniye ili olarak tanınabilmenin önemli olaylarından biri de turizme önem vermek olduğunu düşünüyorum.


Tarım şehri Osmaniye’de son yıllarda tarım ürünlerinden uzaklaşmaya başladık. Pamuk, mısır, soya, buğday gibi ürünlerin ekim alanları azaldı. Yerfıstığı üretimi ile tanınan ilimizde son yıllarda zeytincilik ve bodur elma yetiştiriciliğine önem verilmeye başlandı.


OSB’deki çalışmaları kentin yerlileri yeterince değerlendiremediğinden olsa gerek sanayi alanında dışarıdan gelenler pastanın çoğunluğunun sahibi oluyorlar.


Dış kaynaklı ekonomi ile bir kent ne kadar gelişebilir diye düşünüyorum. Oysa Osmaniye’nin turizm cenneti olduğunu aklımıza getirdiğimizde yapılacak bir takım hizmetlerle ilimiz önemli yerleşim birimleri arasında yeralabilir.


Kaleler şehri Osmaniye, Yaylalar şehri Osmaniye. Birde tarihi ve turistik yerlerimizin değerlendirilmesi var.


Zorkun yaylasına teleferik kurulması gündemden düşmüş gibi görülüyor. Karaçay dere yatağı üzerinde 5-6 değişik turistik amaçlı işletmeler kurulabilir. Karaçay dere yatağı Sanayi sitesinden itibaren değerlendirilebilir.

Kalelerimiz ışıklandırılıp, buralarda nostaljik amaçlı lokanta ve kafeteryalar açılabilir.


Asıl önemlisini şimdi önermek istiyorum. Osmaniye şehir Otogarı önünden başlamak üzere turistik tren hizmete girebilir. Otogar yakınından hareket edecek olan turistik tren, önce Kastabala Antik kentine uğrar, buradan Aslantaş Açık Hava Müzesi’ne yolalır. Aslantaş ve çevresinin tarihi ve turistik yerlerini görmek isteyenler bu trenle hem nostaljik bir tur yapmış olur, hem de insanların bu yerleri daha rahat gezip görebilme olanağına sahip olmaları sağlanır. Aslantaş Açık Hava Müzesi’nin oradan farklı bir servis çıkarılıp Dünyaca ünlü Karatepe kilim kooperatifini görmek isteyenler için de ulaşım sağlanabilir.


Osmaniye ile Aslantaş Açık hava müzesi arasında turistik tren çalışması iki vagon ile gerçekleşebilir.


Bu konuda Osmaniye milletvekillerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer ilgili Bakanlıklarla görüşmeler yapabilir, mücadelesini verebilir diye düşünüyorum.


Osmaniye’mizi adına ülkemizdeki önemli tarihi ve turistik ören yerlerinden olan Kastabala Antik Kenti ile Türkiye’nin ilk açık hava Müzesi Aslantaş’nın daha iyi tanıtılması, turizm yönünden ekonomik anlamda gelir elde etme ve ilimizin daha güzel tanıtımı için böyle bir öneriyi gündeme taşımak istedim.


Ekonomik anlamda zor olur demeyelim. Osmaniye Belediyesi, Cevdetiye, Kırmıtlı ve Kadirli Belediyeleri de bu konuda uğraş vermeli, gerekirse belli kaynaklarını aktarmak suretiyle ilgili  Bakanlıklarla görüşmeler yapmalıdır.


Bugün bu tarihi ve turistik yerlerimizi ayda 100 kişi geziyorsa, böylesi bir hizmetin verilmesi durumunda bu rakam aylık olarak 1500 kişiyi düşmeyeceğine inanıyorum.


Benden sadece bir öneri bu aktardıklarım. Gerisi bu kentin yöneticileri, iktidar partisi yöneticileri, milletvekilleri ile turizm gönüllülerine kalmıştır. Saygılarımla.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar