29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Belediyecilik anlayışı

Mersin’in Erdemli ilçe Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçesini farklı bir açıdan tanıtmayı düşünerek, turistik Kızkalesi beldesinde Yerel basın çalışanlarını bir araya getirdi.

Türkiye’de yerel basını bir arada buluşturan ilk toplantı olması ile Belediye Başkanı bir ilki gerçekleştiriyordu.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’den 60 dolayında medya çalışanı hem ilçeyi, tarihi ve turistik yerleri tanıma olanağı buldular, hem de akşam gerçekleşen çalıştayda sorunlarını dile getirdiler.

Belediye Başkanı Tollu’nun, ilçesinde yaşayan tüm insanlara ayrımsız olarak bakması ve hizmet noktasında da aynı görüşte olduğunu söylemesi önemli sözcükler arasındaydı.

Tollu’nun; “Belediyelerin görevi; yol, su, asfalt gibi hizmetler olmamalı, şehrin tanıtımında önemli olan etkinlikleri de gerçekleştirmeli”sözleri yine farklı bir bakış açısıydı.

Yine Başkan Tollu’nun önemli sözleri arasından birini sizlerle paylaşmak istiyorum; “Belediye’de işleri olanlar, bizlere yakın birilerini arayıp bulmak, başkalarına boyun bükerek işlerinin yapılmasını sağlamak gibi hareketi kabul etmiyoruz. Bizim için her vatandaşımız eşittir.

Belediye’de işi olanlar araya kimseyi koymadan gelip işlerini yaptırabilmelidir.” İşte bu sözler de bir Belediye Başkanı için akıllarda kalacak en önemli tümceleri oluşturuyordu.

Erdemli Belediyesi 4 değişik ilden davet ettiği yerel medya çalışanlarını iki gece, üç gündüz ağırladı. Bunu yaparken elbette belli ekonomik yükü de üslenmiş oldu. Ancak, burada yapılan giderin kat kat fazlası ile şehrinin tanıtımını yapmış oldu.

Kızkalesi’ndeki ağırlamanın sonunda illerine dönen medya çalışanları, radyo ve televizyon kanallarında Erdemli belediyesini konuşacaklar, gazete ve dergilerinde Erdemli’den sözedeceklerdi.

Erdemli Belediye Başkanı 60 medya çalışanına reklam vermeye kalksa üç günlük ağırladığı paranın üç, dört katını ödemek zorunda kalacaktı.

İlçesinin tanıtılması yönünde güzel bir fikirle hareket eden Erdemli Belediye Başkanı, ilçesindeki medya çalışanlarını da ayrıca plaketle ödüllendirirken, en eski gazeteci ile bir süre önce yaşama veda eden gazetecinin eşine de plaket vererek unutulmayacak duygulu anları da yaşattı.

Osmaniye’den giden arkadaşlarımızdan 4 meslektaşımın plaket alması gururlandırdı beni. Gazete, Radyo, Dergi ve internet dallarında 4 arkadaşımın sahneye çıkarak plaket almaları ve yaptıkları konuşmalar Osmaniye’miz adına gurur vericiydi.

İsrafil Avcı, Murat Boz, Mustafa Düzenli ve Hasan Bölük Osmaniye’miz adına Adana ilini de geride bırakarak aldıkları başarıdan dolayı bir kez daha kutluyorum onları.

Başkan Tollu’nun yine farklı bir davranışı oldu. Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile Hatay Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkanlarına ve Osmaniye’deki 4 ayrı Gazeteciler Cemiyetlerinin de Başkanlarına birer plaket verdi.

İllerinde bu haberin medya çalışanlarına duyurulmasında Gazeteciler cemiyetlerinin katkılarının bulunduğunu düşünerek bu plaketleri veren Başkan Tollu, gelecek yıl bu yıldan daha güzel etkinlik yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Böylesi bir etkinlikten dolayı Erdemli Belediye Başkanı ve emeği geçenleri kutluyorum, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar