20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Belediye binası

Osmaniye Belediyesi  yeni  hizmet binasının 7 Ocak kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılacak.

Kentin merkezi yerinde, eski otogar, eski Belediye binası ve eski sebze ve meyve halinin yeri bu kez de yeniden Belediye binası olarak yapıldı.

Eksik ve aksaklıklarını daha önceki yazılarımda gündeme getirmiştim. Belediye binası önünden geçen Musa Şahin Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğu ve tehlikelerin önlenmesi için Belediye bir çalışmayı geçikmeden yapacaktır umarım.

Hatta, Belediye binası önündeki Bulvar üzerinde araç trafiğinin kapanmasının daha uygun olacağını söyleyebilirim.

Beyaz renkli bir Belediye binası, Ak Belediyecilik anlayışı imiş gibi  Kadir Kara’nın belediye sarayını görmekteyiz.

Cumhurbaşkanı’nın Ak Saray yaptırdığını eleştiren bir vatandaş, Osmaniye Belediye Sarayı için de ‘Kara Saray’ deyimini kullandı.

Başkan Kara’nın Belediye Sarayı’na ‘Kara Saray’ diyen bir vatandaşımız, sözlerinin devamında farklı bir yorum daha getiriyordu.

Osmaniye ilinin ‘Büyük Şehir’ olabilme olasılığının bulunduğunu belirten vatandaş, yeni Belediye Sarayı’nın da Büyük şehre hazırlık yapmak üzere “Başkanlık” yazısının dikkat çekiyordu.

Osmaniye Belediye sarayındaki “Başkanlık” yazısına birileri de böyle yorum getiriyordu.

Yıllar sonrasında Osmaniye Belediyesi’nin binaya kavuşmuş olması sevindirici bir olaydı. Geçmiş yıllara baktığımızda dönemin Belediye Başkanları yıpranmış, kullanımı zorlaşmış eski binalarda hizmet vermeye çalıştılar.

Dönemin Belediye Başkanı İskender Türkmen, Turistik otel olarak yaptığı binayı eleştirdiler.bu binanın bir işe yaramayacağı, çarşı merkezinde turistik otel olmayacağı yönünde eleştiriler yapıldı.

Gün oldu, yeni bir Belediye hizmet binası yaptırılamayınca Başkan Türkmen’in yaptırdığı turistik otel binası, düzenlenerek Belediye hizmet binasına dönüştürüldü ve bu günlere kadar da kullanıldı.

Bugünlere gelindiğinde  uzun yıllar aradan sonra Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşuyordu.

Eksik ve hatalı yanlarını bir kenara bıraktığımızda Osmaniye Belediyesi’nin yeni binasına kavuşmasının sevindirici bir olay olduğunu söylemek isterim.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın seçim öncesi projelerine henüz başlamadığını görüyoruz. Umarız yeni yılla birlikte öncelikli olan projelerin temelinin atılmaya başlandığını görmek istiyoruz.

Osmaniye adına yapılan her hizmet için halkımız adına emeği geçenlere teşekkür etmesini bildiğimiz gibi, eksik ve aksaklıklarını eleştirmesini de biliriz. Örneğin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 2013 Eylül ayından bu yana tesliminin alınmadığı, bu yılın ortalarında teslim edilmesi sözünün verilmesine karşın 2014 yılının bitmesine birkaç gün kalmasına karşın hala teslim edilmemesi olayı ile ilgili olarak, yetkilileri de eleştirmekten geri kalmayız.

“Yapacağım, edeceğim”diyenlerin, yapmadıkları hizmetler karşısında halkımızdan yana tavrımızı koyarız.

Tarafsızız ama, halktan ve yönetilenlerden yana yönetenlere karşı tarafız. Bunun da bilinmesini isteriz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar