25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bekleyiş sürüyor

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye başkan Adaylarının isimlerini açıklamasını dün de sürdürdü.


Dün 21 İl Belediye başkanının ismini daha açıklarken, Osmaniye’nin ne kadar önemli bir il olduğunu bir kez daha görmüş olduk.


Bu arada Osmaniye’de bir sessizlik yaşanmaya başladı. Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylarının ziyaret ve gezilerinde bir hareketsizlik gözlenir oldu. Neredeler, neler yapıyorlar ve ziyaretleri gazete sütunlarında göremez olduk. Yoruldular mı, yoksa ümitlerini mi kestiler diye yorumlar yapılmaya başlandı.


Bu arada dün de beni arayıp Ak Parti Adayının ismini sorunlar oldu. Cadde ve sokakta beni görenler gazetemizde yazdığım olayla ilgili adayın kim olduğunu sormaya başladı.


Bazıları da kendi tahminlerini yürütüyorlar. Bu sessiz bekleyişin ardından yeni yorumlar ve tahminleri de duyuyoruz. Osmaniye Adayının önümüzdeki Salı günü açıklanacağı söylentileri yaygınlaşırken, bazıları da bölge bölge isimlerin açıklanacağını konuşuyor.


Dün vatandaşlarla yaptığım sohbet sırasında Osmaniye için geçen isimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu isimleri sizlerle paylaşırken, benim daha önce bu sütunlarda yazdığım isimlerden biri olduğunu sakın aklınıza getirmeyin.


Ben sadece  dün kamuoyunda benimle yapılan konuşmalarda geçen isimlerden oluştuğunu paylaşmak istedim.


Sokaktaki vatandaşın farklı yorumları var. Ak Parti’de Milletvekili Durdu Mehmet Kastal’ın isminin sık kullanıldığını söyleyenler var. Sıkı durun, bir isim daha var ki, Osmaniye eski Milletveli Şükrü Ünal ismini konuşanlar var. Orhan Kavuncu’nun sosyal paylaşım sitelerinde öne çıkarılmak istendiği yönündeki konuşmalar da az değil. Bir isim daha paylaşmak istiyorum sizlerle; Abdulkadir Aksu’dan sözediliyor.


Bu ve benzeri isimler kentte konuşulurken, mevcut aday adayları arasında da Av. Mehmet Gürbüz, Ömer Yağmur ve Şahin Demir isimleri kamuoyunda konuşuluyor.


Mevcut aday adayları arasında bunlardan biri aday gösterilir mi, gösterilmez mi şeklindeki tahminlerin ben dışındayım.


Osmaniye’de geçmişte Davut Çuhadar’da olduğu gibi dışarıdan gelip gösterilecek bir aday için parti örgütü, partililer ve Osmaniye kamuoyunun bu kez sıcak bakıp bakmayacağı da yine konuşulan önemli değerlendirme ve yorumlar arasında bulunuyor.


Zamanında Davut Çuhadar aday gösterildiğinde “eli çantalı”demişlerdi. Bugün böyle bir durumda kamuoyu ve basının ne diyeceğini sanırım İl örgütü değerlendiriyor olmalı.


Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı 21 il arasında Osmaniye’nin de olmaması ilimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bahçeli’nin memleketinde yenilmemek için aday belirlerken işi sıkı mı tutuyor, yoksa farklı görüşleri mi var Başbakan’ın bunu adayın açıklandığında tahmin edeceğiz.


Şurası bir gerçek ki, Osmaniye’nin Ak Parti adayının adını öğrendiğinizde bir süre isim üzerinde değişik yorumlar yapılacak, aday adayları ve kamuoyu arasındaki yorumlar da farklı olacaktır.


Zaman en güzel ilaçtır demişler, o gün de gelecek. Belki yarın, belki yarından da yakın Osmaniye Adayını sizlerle paylaşmak umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar