23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5619
EURO34.8949
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Beklenen karardı…

Osmaniye halkı Ak Parti’nin Adayının kim olacağını bekliyordu ve nihayet açıklandı.


Osmaniye’nin ilk il Belediye Başkanı Avukat Mehmet Gürbüz adı kentte dolaşan isimlerden ve beklenen kararlar arasında yeralıyordu.


Daha önce bu sütunlarda Osmaniye’nin Ak parti adayının ismini bildiğimi ve bunu sizlerle paylaşmanın farklı anlamalara neden olabileceğini yazmıştım.


Gürbüz ile Ak Parti 30 Mart 2014 yerel seçimlerini alma uğraşı içerisine girecek. 1996 yılında Osmaniye’nin il olma müjdesini RefahYol hükümeti döneminde Başbakan Tansu Çiller vermişti. Osmaniye’yi ziyaret eden Başbakan Tansu Çiller, şu anki Devlet Bahçeli Meydanı’nın  PTT binası önündeki mitinginde konuşurken Bulvardaki kamyonun çevresindeki kalabalığın değişik illerden geldiğini anımsıyorum.


Başbakan Çiller’in Osmaniye’deki mitingine Ankara’dan otobüsle gelen memurlar arasında yıllardır görmediğim Ankara’da bir öğretmen arkadaşımda gelmişti. Kendisi DYP’li olmamasına rağmen, Okul Müdürü olabilmek uğruna Ankara’dan Osmaniye’ye Başbakan Çiller’in mitingine gelerek katılmış, bu arada da beni sorup bulmaya başarmıştı.


Osmaniye’nin il olmasının ardından, Belediye başkanı Musa Şahin’in bir kaza sonunda hayatını kaybetmesi ile vekaleten yürütülen belediye başkanlığı seçimi yapılacaktı.


Seçimlerde Av. Mehmet Gürbüz Refah Partisi’nden aday olmuştu. Osmaniye’nin il olmasının müjdesini veren DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller, Osmaniye’de Belediye Başkanlığı seçimini alacağını ümit ediyordu. Ama beklenen olmadı, hükümetin ortağının adayı Gürbüz Osmaniye’nin ilk İl belediye başkanı seçilmişti.


Av. Mehmet Gürbüz Belediye Başkanlığına yabancı olmayan bir isim. Ayrıca Ak Parti’nin 13 aday adayı arasından birini aday göstermesi, “eli çantalı” aday göstermemesi de parti içerisinde ve kamuoyunda yerinde bir karar olarak yorumlandı.


Sular duruldu, beklenen Ak Parti adayı da açıklandı. Şimdi bundan sonrasındaki uğraşların ve çalışmaların yorumlarını göreceğiz. Ak Parti’de Av. Mehmet Gürbüz, MHP’de mevcut Başkan Kadir Kara, CHP’de Mimar Haydar Aktürk Belediye Başkanlığı yarışında bu soğuk kış günlerinde koşuşturacaklar ve terleyecekler.


Şu andaki üç aday ile diğer partilerden gösterilecek diğer adayların tamamının Osmaniye’nin geleceği için projeler hazırlayacaklarını, tek amaçlarının geleceğinin yaşanabilir Osmaniye’si için uğraşacaklarına inanıyorum.


Bugünden itibaren adaylar projelerini kamuoyu ile paylaşmalarına ağırlık verecekler, düğünler, cenazeler ve diğer etkinlikleri ziyaret ederek tokalaşmalar, gülümsemeler ve samimi ortamlar yaşanacak.


30 Mart 2014 akşamı ise verilen uğraşının sonunda adaylardan biri seçimi kazanıp Belediye Başkanlığının koltuğuna oturmayı hak edecek. Sadece Belediye başkanlığı olarak değerlendirmeyelim seçimleri. Daha önceki yazılarımda da gündeme getirdiğim gibi Belediye Meclis üyeleri ile İl genel meclis üyelerinin de iş yapabilen, proje üretebilen isimlerden olması gerektiğini bir kez daha siyasi partilere anımsatmak istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar