29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Bayramlık Gün…

Aslında Bayramlık günü dememeliydim, ancak olayları okuduğunuzda neden ‘Bayramlık’ sözcüğünü kullandığımı anlayacaksınız.

Bu Bayramda ilk kez bir gün boyu oğlum Onur’la beraber oldum.

Bu güne dek bayram gününde öğleden sonrası protokol bayramlaşma törenine katılmak için öğle saatlerinden sonra evden çıkardım.

Bu bayramda öyle yapmadım ve ilk kez Cumhuriyet Meydanı’ndaki protokol bayramlaşma törenine katılmadım.  Günümü oğlum Onur ile geçirmeye karar verdim ve öyle de yaptım. 

Cumhuriyet Meydanı’na gelseydim, bayramlaşma sırasında arkadaşım Osman elimi öpecek ve Ramazan ayında aldığı 1 Tl yerine bu kez zamlı harçlık isteyecekti, ondan kurtuldum!.. 

Osman yine de arayıp telefonla bayramımı kutladı, ellerimden öptüğünü söyleyerek töreni katılmadığım için dört katı harçlık istediğini söylemez mi!

Onur’la ekmek almaya gidiyoruz, komşular yolumu kestiler; önce bayramlaştıktan sonra her yıl Belediyenin atık poşeti dağıttığını ve bu yıl poşet dağıtılmadığını anlatıyorlardı.

Atık poşetlerinin geçen yıllarda evlerin kapılarına bırakıldığını, hatta Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı İzzettin Kanat arkadaşımızın poşet dağıtım sırasında sosyal paylaşım sitesinde görüntüleri paylaştığını mahallemdeki insanlara anlatmaya çalıştım.  

İnsanlar çevreme doluştu, her dakika kalabalık oluşmaya başladığında atık poşetleri dağıtılmadığı yönündeki sıkıntılar anlatılmaya başlandı. 

Fırına geldik ekmek alıyoruz, ocak başındaki işçi; “Abi sen bilirsin gazetecisin… Bayram sonunda ekmek 1,5 Tl olacakmış doğru mu!?”diye sordu.

Burada bir yanıt vermek gerekiyordu, zam olayının Osmaniye kent halkı için en mantıklı yapılacak olan zammın, 200 gram ekmeğin 1.25 Tl olması, gramajının yükseltilerek 1,5 Tl olmasının doğru olamayacağını, ancak 1,25 Tl olabileceğini, zammın da ne zaman yapılacağını bilmediğimi söyledim.

Bayramın ikinci günündeyiz, sabah erken saatlerinde kalktık hazırlanıp mezarlığa gitmek üzere yola çıktık. Zorkun yolundan aşağı, Musa Şahin Bulvarına doğru yürüyoruz. ‘Zorkun yolu’ derken bazı okurlarım beni eleştirebilir ve  oranın adının; “Alpaslan Türkeş caddesidir”diye tepki gösterebilirler!

Böyle diyen okurlarıma saygım var, ancak o cadde veya yola verilen isime yakışıyor mu? Şu andaki Belediye Başkanı iki dönemdir MHP’li değil mi? Alpaslan Türkeş ise bu partinin kurucu Genel Başkanı değil mi?

Türkeş’in adını taşıyan bu caddede neden kaldırım sorunu yaşanıyor? Yine bu cadde üzerinde Musa Şahin Bulvarı girişinden başlamak üzere Güney Çevre yoluna varıncaya kadar sağ-sol ve ortada olmak üzere led takılarak masraf edilmesi bu kadar yasal ve zorunlu muydu? Bu ledlerin varlığı, gerekliliği, yasallığının olup olmadığı mı, yoksa kaldırımsızlığı mı halkımız tarafından tepki görüyor!?

Kaldırım olayında  Osmaniye’de memnun olunan bir cadde veya sokağın varlığını söyleyenler bana bildirebilir!

Sevmek; vermektir. Sevenler karşılıklı verdikleri zaman; alış-veriş olayının yaşanacağından Sevme olayı da böylelikte gerçekleşmiş olur. 

Evin erkeği, kendi ailesi içerisinde yedirip içirmediklerini, dost ve arkadaşları ile birlikte yiyip-içiyorsa, arkasından dönüp te; “Sevgili eşim ve çocuklarım!”diye bir bayramda konuşma yapıyorsa, bu olay bence düşündürücüdür!..

Olayları yine genişlettim, önümüzdeki günlerde Bayram günlerinde yaşananlar olayları sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. Sevgi ile kalın…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar