24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5195
EURO34.7785
ALTIN2421.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başkan Kara (batak)

Osmaniye belediye başkanı Kadir Kara, üst üste ikinci kez aynı partiden Belediye başkanı seçilme ünvanını alırken, 30 mart yerel seçimlerinden sonra koltuğu dar gelmeye başladı sanki.


Belediye Başkanı Kadir Kara, karabatak olup kentten uzaklarda projeler peşinde koşuşturduğunu öğreniyoruz.


Şimdi de Almanya’ya gittiğini öğrendik, Osmaniye belediyesi ise yine 15 günlük süre ile vekil başkanla yönetilecek.


Aman olsun olsun, biz vekille yönetilmeye de razıyız! Yeter ki kentimize hizmetler gelsin, hazırlanan projeler hayata geçirilsin, bizim halkımız sabır etmesini ve beklemesini bilir.


Belediye başkanı Kadir Kara 30 mart seçimleri sonrası yeniden mazbatasını aldıktan sonra kaç gün koltuğunda oturdu diye düşündük. Yeni dönemde Başkan Kara’nın toplam 15 gün koltuğunda oturup oturmadığı konuşulmaya başlandı.


Çalışıyor, üretiyor ve projeler peşinde koşuşturan başkan Kara’ya halk yeni bir isim takmış. “Karabatak başkan!”


“Karabatak” demek, suya dalan bir insanın görünmeden suyun içerisinde yüzerek karşı kıyıya kadar geçmesi şeklinde yorumlanır.


Bizim Belediye Başkanı Kadir Kara’nın görünmemesi, günün birinde Osmaniye’de aniden bir yerde ortaya çıkması, günlerin çoğunda da il veya yurt dışında olduğunun öğrenilmesi nedeniyle bu isim kullanılmış olabilir.


Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Belediye Başkanlığı hizmetleri sırasında kimseyi kırmayan, her vatandaşın yüreğine su serpen bir tavırla hareket etmesinden dolayı halk, “Hallederiz Kadir” ismini takmıştı.


İkinci dönemde Belediye Başkanı ortalıklarda pek görünmeyince halk yeni isim olarak “Karabatak Kadir”demesi halk hitmetlerinden biri olsa gerek.


Belediye başkanı Kadir Kara’nın Almanya’dan sevindirici proje gelişmeleri ile dönmesini ümitle bekliyoruz.


Bu arada 17-18 Ekim tarihlerinde yapılması programlanan Osmaniye yerfıstığı hazırlıkları devam ediyor.


Osmaniye belediye hizmet binası tamamlanmak üzere, ekim ayında sanırım inşaat tamamlanabilir. Yüklenici firmadan teslim alınması olayında bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağını bilemem ama, Osmaniye Belediye hizmet binasının yerfıstığı festival günü programları içerisinde açılabilmesinin ses getireceğini düşünüyorum.


Çünkü festival kapsamında Osmaniye’ye o gün Bakan ve Milletvekilleri, sanatçılar ve değişik sıfatta insanlar gelecekler. Böylesi bir günde Osmaniye belediyesinin yeni hizmet binasının da açılışının yapılabileceğinin düşünülmesini öneriyorum.


Osmaniye yerfıstığı festivaline MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin katılımının sağlanması ve temelini attığı Belediye hizmet binasının da hizmete girmesi için açılışını yapması yine ilimiz açısından önemli olacaktır.


Osmaniye yerfıstığı festivali’ndeki amacımız, kentimizin tanıtılması ise eğer bu konuda yapılacak etkinliklerin de ses getirici olmasını düşündüğümüzde Belediye binasının açılışı neden böyle bir günde açılmasın ki! Saygılarımla..

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar