04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başkan Adaylarına öneri

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde, Osmaniye ve ilçelerindeki Belediye Başkan Adaylarından, “Kültür ve Sanat” adına beklentileri dile getirmek istiyorum.

Kentimizin tanıtımı ve gelişimi adına kültür ve sanatsal alandaki hizmetlere yerel yönetimlerin gerektiği şekilde önem vermesi umudunu yaşıyoruz.

Osmaniye merkez başta olmak üzere, tüm ilçelerimizde Belediye Başkanlığı için Aday olacakların, önemli projeleri arasına kültür ve sanatsal hizmetlerin sunulması, etkinliklere önem verilmesi ile birlikte, yerelde sanatla uğraşan vatandaşlara destek vermelerini bekliyoruz.

Osmaniye kent Merkezinde, engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği zemin üzerinde “Kültür ve Sanat Merkezi” yapılması, bu alanda her türlü kültürel ve etkinliklerin yapılabileceği şekilde düzenlenmesini bekliyoruz.

Kent Merkezinde yapılmasını beklediğimiz Kültür Merkezi’ne, dünyanın tanıdığı, ancak doğduğu kentin yöneticilerinin yeterli ilgiyi göstermediği Osmaniyeli Edebiyatçı Yaşar Kemal’in isminin verilmesini bekliyoruz.

Diğer ilçelerimizde de birer kültür Merkezleri açılarak, burada yaşayan yerel sanatçılarımızın eserlerini kamuoyu ile paylaşabilmeleri ve etkinlikler düzenlemeleri ile şehirlerimizde belli günlerde canlılık kazandırılmasını önemsiyoruz.

Kent merkezi başta olmak üzere ilçelerimizde yerel yönetimler tarafından uygun görülecek alanlarda “Sanatçılar Parkı” yapılmasını, bu parklarda yaz mevsimlerinde açık alan sergi ve gösteriler yapılabilecek şekilde düzenlenmesini önemsiyoruz.

Kent Merkezinde yapılacak olan “Sanatçılar parkı” içerisinde; Osmaniye’nin yetiştirdiği kültür ve sanat insanlarının isimlerinin yazılmasını, gelecek kuşaklara edebiyat ve sanat adına kalıcı anımsatmalar yapılması açısından düşünülmesini bekliyoruz.

Kentteki sanatçılar parkı, il içi ve il dışından gelen insanların arayıp bulabilecekleri sanatçı adresi olarak süreç içerisinde kendini gösterecektir.

Yapılacak olan düzenleme kapsamında; yazarlar kitaplarını, ressamlar resimlerini, fotoğrafçılar fotoğraf sergilerini sergilemeli, ozanlar ve aşıklar bağlama ve sazları ile türkülerini yorumlamalı, gençler gitar ve diğer müzik aletleri ile sanat adına insanlarla buluşmasına katkıda bulunmak yerel yönetimlerin yapması gereken çalışmalar olmalıdır.

Bu kentin insanları sanatçı ruhlu olmasından dolayı, kültür ve sanat alanında çok sayıda isimlerin değişik alanlarda uğraş verdikleri unutulmamalıdır.

Şairinden yazarına, aşığından ozanına, ressamından fotoğraf sanatçısına kadar önemli isimlerin doğup yaşadığı Osmaniye ve ilçelerinde yerel yönetimlerin bu değerleri değerlendirerek yurt ve dünya genelinde şehirlerimizin tanıtılmasına önem verilmelidir.

Özellikle Osmaniye merkez, Kadirli ve Düziçi ilçelerimizde kültür ve sanat adına önemli isimlerin bulunduğu gerçeğinden yola çıktığımızda, bu değerlere gereken önemin verilmediğini gördüğümüzde kentimiz adına üzülüyoruz.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olmak isteyenlerin, ilçelerindeki kültür ve sanat derneklerinin yöneticileri ile görüşerek istek ve önerileri alınmalı, projelerine ekleyen Adaylar çalışmalı sırasında dile getirmelerini bekliyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar