19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Basın: “Güven vermeli”

Hasanbeyli ve Toprakkale Belediyelerinde yaşananlar ve Osmaniye Basını’nın tavrı…

Basın; Halkın gözü, kulağı, dili, direnci ve sesidir diye konuşuruz. Tarafsızlıktan sözederiz ama; gazete patronlarının sayesinde ‘tarafsızlık rafa kalktığı için’ habercilerin yazdıkları gerçekleri gibi yayınlanamaz oldu.

Basın güven veremez olunca da, halkımız yerel gazeteleri okumaz ve destek vermez hale geldi.

Bugün meslektaşlarıma sözlerim olacak. Kırılmadan veya ön yargılı olmadan önce yazdıkları haberlere baksınlar sonrasında da bana kırılma gereği duyarlarsa duysunlar.

Bu ayın ilk günlerinde Hasanbeyli Belediyesi eski Başkanı AKP’li Yusuf Tozluklu ile ilgili yaygın ve yerel basın temsilcisi arkadaşlarımın yazdıkları haberleri anımsayın. Hasanbeyli ilçesindeki kanalizasyon borusu döşenmesi olayında yolsuzluk yapıldığı yolundaki haber yayınlanırken; “AKP’li eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu” diye sözler kullanılmıştı.

Bu haberlerin ardından basın toplantısı düzenleyen eski Başkan Tozluklu; iddialarla ilgili olarak topu İller Bankasına atarak, “yolsuzluk varsa, suçlu varsa araştırılsın. Ben şu anki Belediye Başkanı Alpaslan Koca’nın iddialarında yanındayım. Suçlu bulunsun!”diye konuştuğunu da yine aynı haberi yapan meslektaşlarım gazetelerinde okudum.

Haberleri okudum diyorum; çünkü o haberin başında olmadığım için, toplantıya da gitmediğimden dolayı gelişmeleri yine haberleri yazan arkadaşlarımın gazetelerinden takip ettim.

Hasanbeyli’nin AKP’li eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu ile ilgili olarak kanalizasyon borusu döşenmesi haberini yazan meslektaşlarım, birkaç gün önce Toprakkale ilçesinin   Belediye eski Başkanı Sedat Şanal’ın hizmete açtığı 1.2 milyon liralık su şebekesinin çalışmadığı yönünde haberi gazetelerinde yayınlarken, Sedat Şanal’ın AKP’li olduğunu yazmadılar.

Hasanbeyli eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, hizmet adına vermeye çalıştığı kanalizasyon işinde yolsuzluk veya usulsüzlük ya da buna benzer bir yanlışlık yapmış ise bunu ortaya çıkarmak şu anki MHP’li Başkan Alpaslan Koca’nın görevi olsa gerek. Bu haberi basın mensupları ile paylaşan  Başkan Koca, partisine oy kazandırma adına eski başkanın AKP’li olduğunu söyleyerek gerekeni yapıyor, gazeteciler de bunu yazıyor.

Gelelim Toprakkale ilçe belediyesinin AKP’li Belediye eski Başkanı Sedat Şanal’a.  Halkın içme suyu kuyuları çalışmadığı yönünde haber yapan gazeteciler eski Belediye Başkanı Sedat Şanal’ın AKP’li olduğunu neden yazmadılar? Osmaniye yerel medyasında bu haberler çıktı, ama Sedat Şanal’ın AKP’li olduğundan söz edilmedi.

Ayrıca Ajans muhabirlerinin yazdıkları haberlerde de Şanal’ın AKP’li olduğundan söz edilmedi.

Toprakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Demirci’nin konuşmasında, eski Başkan Şanal’ın içme suyu şebekesi, çalışmadığı halde halka karşı açılışını yapmış olması ciddi bir olay olsa gerek.
Başkan Demirci’nin sözlerine göre, eski Başkan Şanal’ın içme suyu kuyularını çalıştırmadığı gerekçesi ile şu anki Başkan Demirci’yi Valilik makamına şikayet etmesi de ayrıca önem taşırken, Başkan Demirci’nin bu olayların peşini bırakmaması gerekiyor.

Toprakkale ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Demirci sanırım basın toplantısı yapmış veya kendisine ‘yandaş’ bazı basın mensupları ile buluşarak açıklamalarda bulunmuş.

Toprakkale Belediye Başkanı Demirci’nin sözlerinin arkasında olması, kendisini halkın yüreğinde yükseltecektir. Ancak, seçtikleri klavuzlar veya son basın açıklamasının eksik veya aksaklıkları var ise eğer, ya da birlikte oldukları basın mensupları yayınlamadılarsa bunlar da önem taşır.

Toprakkale Belediyesi eski Başkanı AKP’li Sedat Şanal’ın içme suyu hizmeti ile ilgili yapmış olduğu hizmetler noktasında, şu anki CHP’li Başkan Demirci, soyadı gibi olayları takip etmek istiyorsa eğer AKP’li Sedat Şanal ile ilgili Toprakkale Belediyesinde yaşanan tüm gelişmeleri de basın toplantısını ile ortaya çıkarmalıdır.

Basın mensubu arkadaşlarım; Hasanbeyli Belediye Başkanı AKP’li idi de, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal AKP’li değil mi? Ne oldu size? Sayglarımla…   

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar