26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başbakan olacaktı!

Bazı anlar olur ki, tarihin yaşanan yaprakları arasında söylenilenlerin kayıtları söyleyenlerin önüne konulabilir.

Mevcut iktidarın Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı  görevini yürütmekte olan Erdoğan’a  karşı, bu yıl içerisinde yapılması gereken seçimlerde Muhalefet Partilerinden 6 lider bir araya gelerek ortak görüşlerde anlaşabilme kararları alarak toplantılar yaptılar.

Amaçları ise mevcut  İktidarı. Yapılacak seçimlerde kaybettirerek, yeni bir siyasi Hükümet oluşturmaktı.

Yapılan toplantılarda dosyalar dolusu bildiriler, açıklamalar ve yazılı metinler yapıldı.

Yaklaşık 21 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti yönetimine karşı halkın tepkileri ölçülüyor, bu olaylarla ilgili muhalefet partilerinin sözcüleri yeni oluşumla ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyordu.

Muhalefet partilerinin bir araya gelmesinde ve 6’li masa oluşmasında CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun emeği yadsınamazdı.

İYİ Parti’nin Milletvekili çıkarabilmesi ve Meclis’te sandalye sahibi olabilmesi için CHP’nin verdiği özveri de yadsınamazdı.

İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, MHP içerisinde yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle ayrılarak yeni bir parti kurmuştu.

Ak Parti iktidarını destekleyen MHP ile araları açılan Akşener arasında bir takım siyasi atışmalar yaşandı. Hatta Ak Parti sözcüleri bile İYİ parti için söylemediklerini bırakmadılar.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 6’lı masanın ayaklarından biri oluyordu. Muhalefet kanadını oluşturan bu altımı masa için, seçimler sonunda “Başbakan olacağım” diyen Akşener’di.

2022 Eylül’ünün 20’sinde medyaya düşen bir habere bakıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun 77. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında "Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür demeye devam edeceğiz" dedi.

Yıl 2023 v e Mart ayının ilk haftası biterken 6’lı masa toplantısını devirerek aradan çekilen Akşener’in tavrını düşünüyorum. Altılı masa; 5’li masa haline dönüşüveriyor.

Bu masada 5 kişinin “Evet” dediği bir karara Bir kişinin “Hayır” demesi gibi bir kararın neyi amaçladığı elbette tartışılabilir.

STK yönetimlerinde bile salt çoğunluğun oylarının geçerli sayıldığını bildiğimize göre, sadece Akşener istemiyor diye masanın birinin eksiltilmesin altında nelerin yattığı tartışma konusu haline geldi.

Bu olaylar yaşanırken, Hukukçu Ersan Şen bir TV kanalına katıldığı programda, Cumhurbaşkanlığı için Aday olduğunu açıklıyor.

Yaşanan olaylar ve önerilerin Akşener tarafından nasıl değerlendirilip aksedilmeye çalışıldığı da ayrı bir soru işareti olarak akıllara geliyor.

Akşener’in istemediği masaya bu kez HDP oturursa neler olabilir? Kaldı ki HDP seçmeninin İyi parti ve MHP oylarından fazla olduğunu düşündüğümüzde, önümüzdeki seçimlerin kilit ismi olmak isteyen İYİ parti, seçmenini ne derece de dizginleyebilecektir!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar