27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başbakan geliyor!..

Başbakan Binali Yıldırım bugün Osmaniye’de düzenlenecek olan mitinge katılmak üzere saat: 15.30’da ilimizde olacak.

16 Nisan Halkoylaması öncesinde Başbakan Yıldırım’ın Osmaniye ziyareti sırasında mitingde yapacağı konuşmaların, sadece sandıkta ‘evet’ tercihi yapılmasının ardından kente yapılacak olan yeni yatırımlarla ilgili de konuşmalar yapması bekleniyor.

Osmaniye’de yapılması son aşamaya gelen 600 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temelinin ne zaman atılacağı, Osmaniye Organize Sanayi bölgesindeki yeni projelerin hayata geçirilmesi konuları ile birlikte, yeni bir Organize sanayi bölgesi açılması ve bir süre önce gündeme gelen Havaalanı gibi ne gibi çalışmalar olup olmadığı olaylarının da konuşulup konuşulmayacağı halk tarafından merak ediliyor.

Osmaniye’nin öncelikli sorunlarını Hükümet yetkililerine bildirecek ve isteyecek olanların milletvekillerimiz olduğunu düşündüğümüzde; Başbakan Yıldırım’ın da kendisine iletilen ivedi sorunların çözümü noktasında konuşmalar yapacağı bir gerçektir.

Bakalım Osmaniye milletvekilleri ilimizin hangi sorunlarını Başbakan’a ve diğer Bakanlara iletmişler mitingde yapılacak olan konuşmalardan bunları da anlamış olacağız.
Başbakan Yıldırım’ın Osmaniye ziyaretinin bir başka önemi de, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin memleketinde miting yapacak olmasıdır.
Geçmiş yıllarda Devlet bahçeli Meydanı’ndaki mitinglerde AK Parti Genel başkanları ve Başbakanların Osmaniye’de Bahçeli için söyledikleri sözleri anımsıyorum. Partisine oy alabilme adına hemşehrilerine Bahçeli’yi şikayet edercesine yapılan konuşmaları aklıma getiriyorum.

Bugün böyle olmayacaktır, çünkü MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Ak Parti halkoylamasında ayrı tercihi savunuyorlar. Hal böyle olunca da Başbakan Yıldırım Osmaniye’de Bahçeli’yi hemşehrilerinin önünde saygı ile değerlendirerek bu kez güzel sözler söyleyecektir.

Bence de olması gereken böyle olmalıdır. Sadece Bahçeli’nin Ak Parti ile aynı kulvarda birlikte yürümeleri olarak değil, bir siyasi parti lideri, bir başka siyasi partinin memleketinde düzenlediği mitingde tepki çekmeyecek ve lideri hemşehrilerine şikayet etmemeye özen gösterecek sözcükleri seçerek konuşma yapmalıdır.

Bugün Başbakan Osmaniyelilere seslenecek, Bahçeli Bulvarı şenlenecek. 16 Nisan öncesinde ülkemizin bazı illerinde meydana gelen olumsuz olayların Osmaniye’de yaşanmamış olması bizleri sevindiriyor. Şu anda halkoylaması süreci, kentimizde saygın ve tartışmasız şekilde yürüyor. Bu tatlı gidişin 16 Nisan akşamına kadar gitmesini ümit ediyorum.

Beklentim o ki, bugün Başbakan Yıldırım ilimizde yapacağı mitinginde halkımız arasında farklı tartışmalara neden olabilecek sözler kullanmaz, mitingin güzelliğine uygun, düzeyli ve sadece kendi duygularını anlatmalıdır. Bir başka parti için kullanacakları sözlerde ahlak üslubuna uygun sözler kullanması ümidi ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar