25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4942
EURO34.9854
ALTIN2433.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başarmaya destek!

Anadolu denildiğinde Çukurova topraklarının bereketli olması yönünde değişik yorumlar getirilir.

Özellikle Çukurova topraklarında ozanların, aşıkların, edebiyatçıların yetişmesi tartışılmaz! Bu toprakların sadece tarlaya ekilen tarım ürünlerinin bereketi ile değil, ozan, şair, aşık ve edebiyatçılarının çok olması da konuşulur.

Osmaniye’mizde de ozan ve şairlerimiz seslerini yurdun dört bir yanına duyurmaktadır. Özellikle genç kuşakların başarıya giden yolda onların yanlarında olmak, onlara destek vermek geleceğimiz açısından önem taşımaktadır.

Geçtiğimiz ay Osmaniye’de bu yıl ikincisi düzenlenen “Kitap fuarı”nın sonucunu değerlendirirken yaklaşık 80 ziyaretçiden sözetmiştim. Bir de bu ziyaretçilerin aldıkları kitapları, okunma oranını aklımıza getirelim. 

Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikleri izliyorum. Gençlerimizin atletizm yarışmalarındaki heyecan, memleketin kurtuluşunu yansıtıyor attıkları her adımda.

Yine gençlerimiz arasında; Ortaokullar öğrencileri için kısa kompozisyon ve Lise öğrencileri arasında da Şiir okuma yarışması düzenlendi. Bu gençlerimizin yazdıkları kompozisyonlarında anlattıkları olayların bir kısmı büyüklerinden dinledikleri olaylar, bir kısmının da okudukları kitaplardan elde ettikleri bilgilerin bir araya getirilmesinden oluşuyordu.

Şiir okuma yarışması için 12 Lise’den öğrenciler katılmışlardı. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda 5 kişiden oluşan seçici kurul üyelerinden biri de bendim.

Genç öğrencilerimiz sahneye çıktıklarında 96 yıl öncesine dönercesine şiirleri yorumlamaya başladılar. Bazıları heyecanlıydı, Osmaniye’nin kurtuluş mücadelesindeki kahramanlarımızın isimlerini söylerken şiire bir ayrı duygu katmaya çalışıyorlardı.

Erkek öğrencilerimiz, kurtuluş mücadelesindeki bir şehidimizin adını söylerken, kendisini onun yerine koyarcasına yumruklarını sıkarak ve yüreğinden gelen coşku ile haykırıyordu. Kız öğrencilerimiz de Rahime Hatun’un adını söylerken kendilerini onun yerine koyarcasına haykırıyorlardı.

Yarışma için sahneye çıkan öğrencilerimiz iyi hazırlanmışlardı, onları ayrı ayrı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Burada birkaç konuya değinmek istiyorum. Şiir okuma yarışmasına kız öğrencilerimiz daha çok ilgi göstermişlerdi, erkek öğrencilerimizden o kadar ilgi yoktu. 

Bir diğer konu ise 12 Lise’den öğrenciler katılırken, bazı okulların öğretmenlerinin salona gelmemesi düşündürdü beni. Gönül isterdi ki, yarışmaya katılan okulların öğretmenleri, hatta okul Müdürleri, öğrencilerin velileri de bu salona gelerek bu gençlerimize destek verdiklerini göstermiş olsalardı.

Bu arada öğrencilerini yalnız bırakmayan öğretmenlere de teşekkür ediyorum. Bu gençlerimizi dinlerken şiirde geleceğimiz adına gurur duydum. Harika çocuklardı bunlar, gelecekleri parlak olabilirdi, ancak öğretmenleri ve velilerinin de desteğini görmeyi çok isterdim. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar