26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4664
EURO34.8347
ALTIN2448.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başarı ve kolaylıklar

Osmaniye’miz, bölgemiz ve genel olarak ülkemiz adına atılan adım geleceğimizi umutlandırırken, bizleri de sevindirdi.


Gazetemizin bu sütunlarında 8 Ağustos 2014  günü “mücadeleye davet” başlıklı yazımda, uyuşturucu ile mücadele konusunda bir platform oluşturulmasını önermiştim. Bu konuda kamu ve özel kurumlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bir araya gelerek kullanım yaşının 14’lere kadar indiği uyuşturucu ile mücadele edilme konusunda geç kalınmamasını önermiştim.


Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında bir toplantı yapıldı. “Uyuşturucu ile mücadele koordinasyon kurulu” toplantısı adı ile yapılan toplantıya katılanlar önerilerini bildirdiler, bir takım sevindirici kararlar alındı. Bu konudaki ayrıntılı bilgileri bugünkü yerel gazetelerimizde okuyacaksınız.


Öncelikle böylesi bir toplantının gecikmeden gerçekleşmesi nedeniyle Vali Dr. Mehmet Oduncu’ya ilimiz ve ülkemizin gençlerinin geleceği açısından teşekkür ediyorum.


Toplantıya katılanların konuyu ciddiyetle takip edeceklerini ve bu toplantıda alınan kararların uyulmasını da ümit ediyorum.


Önümüzdeki günlerde devamı gelecek olan bu toplantılarda; Osmaniye Merkez ve Köy Muhtarları dernek başkanları ile aktif konumda olan bazı sivil toplum kuruluşlarının da davet edilerek onların da görüşlerinin alınmasından yanayım.


Özellikle Muhtarlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi için Muhtarlar Dernekleri’nin olayın içinde olması ve toplantılardaki bilgileri Muhtarlarla paylaşmasının önemli olduğunu düşünüyorum.


Daha önceki yazımda belirttiğim gibi, Mahallelerde belli yerlerde (bunlar okullar olabilir) uyuşturucu ile mücadele konusunda seminerlerin verilmesinin önemini belirtmek istiyorum.


Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışmaları ile okullarımızda haftanın belirlenen bir gününde bir ders olması koşulu ile öğrencilerin bilgilendirilmesi sağlanabilir. Hafta sonları okulların kapalı olduğu günlerde de anne-babalar bu konuda bilgilendirilebilir.


Ailelerin bilgilendirilmesi sırasında yapılan toplantılarda öneriler not alınarak Valilikteki toplantılarda bu sorunlar kurulda görüşülebilir. Aynı şekilde öğrencilerle yapılacak olan bilgilendirme toplantılarında da öğrencilerin görüş ve düşünceleri not alınarak yine kurul toplantılarında görüşülebilir.


Ayrıca, Osmaniye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına birer yazı çıkarılmak suretiyle; “Uyuşturucu ile mücadele konusunda görüş ve önerilerinizi bildiriniz”konulu birer yazı gönderilebilir.


Aynı şekilde Köy ve Mahalle Muhtarlarına da aynı şekilde yazılar gönderilerek gelecek olan öneri ve görüşler yine kurul toplantılarında görüşülerek, uyuşturucu ile mücadelede birer kaynak olarak kullanılması sağlanabilir.


Osmaniye’deki Gazeteciler Cemiyetlerinden yine böyle bir görüş ve öneri istenebilir.


Ayrıca Okul Müdürlerinin öğrencilerin davranışları ve uyuşturucuya meyilli olabilmelerinde aile ortamının etkisi konulu görüşler sınıf öğretmenleri aracılığı ile bilgiler alınabilir. Uyuşturucu kullanımı konusunda ve mücadele konusunda görüş ve öneriler genişletilerek kurul toplantılarında gündeme getirilirken, mücadelenin eksik veya aksak yürümemesi de önem taşımaktadır. Başlatılan adımdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar