20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Başarı alkışlanır

Cumhurbaşkanlığı seçimleri de sonuçlandı, üç adayın yarıştığı seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda sandıktan zaferle çıktı.


Seçim süreci içerisinde adayların tarafları arasında bu sonuç bekleniyor muydu? İlk turda seçimin galibi belli olacağı akla geliyor muydu? 


Bu seçimlerin sonunda  başarının büyüğünü Selahattin Demirtaş gösterdi diyebiliriz. Demirtaş’ın aldığı oy oranı azımsanacak gibi değil.


Başbakan Erdoğan ise yine başarılı bir şekilde seçimleri göğüsleyen aday olarak Cumhuriyet tarihine geçen isim olduğunu söyleyebiliriz.


Çatı aday olarak 14 siyasi partinin adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu kişisel olarak belli bir ye etti, ancak kendisini destekleyen siyasi partilerin bu adayın seçimlerde kazanamamış olması noktası düşündürücü olay haline dönüştü diyebiliriz.


Seçimlere kısa bir süre kala aday gösterilip, yapılan çalışmalarda halka ulaşabilme ve tanıtabilme noktasında mı eksiklik oldu? İki büyük Muhalefet partisi olan CHP ile MHP’nin oylarına baktığımızda İhsanoğlu’nun alacağı oy bu kadar mı olmalıydı?


Erdoğan, karşısındaki iki aday ve siyasi partilerin tüm çalışmalarına karşın yüzde 50’nin üzerinde oy alarak tartışılması zor bir olayı gerçekleştirdi.


Şimdi CHP ve MHP yöneticilerinin hangi konularda bahane bulmaya çalışacaklarını  merak ediyorum.


Yenilgi ve bu yenilginin aradaki oy oranına baktığımızdaki durum düşündürücü olduğu kadar, başarıya giden yoldaki eksik ve aksaklıklar masaya yatırıldığında neticeler nasıl yorumlanacak?


Muhalefet partileri içerisinde tartışmalar, eleştiri ve özeleştiriler bugünlerde ortaya çıkmaya başlayacaktır.


CHP ve MHP Genel başkanlarının istifalarını isteyen parti içi muhalefet boş durmayacak, yenilginin faturası için harekete geçecektir.


Başbakan Erdoğan ise Cumhurbaşkanlığı koltuğuna otururken, halkın oyları ile seçilmiş olmanın rahatlığı ve ilk turda diğer iki adayı ikiye katlamış olmanın rahatlığını yaşayacaktır.


Seçimlerin ikinci tura kalmadan sonuçlanmış olması ülkemizin ekonomisi açısından da iyi oldu diyebiliriz. İkinci tura kalınması halinde basılacak oy pusulaları, görevliler ve benzeri seçim hazırlıklarının ekonomisindeki giderler ortaya çıkacaktı.


İkinci tura kalınması halinde Demlirtaş’ın hangi adayla ikili görüşmelerinin olacağı, bu görüşmelerde nelerin yaşanabileceği, adaylıktan çekilmesi için istek ve önerilerinin neler olacağı tartışılacaktı.


Başbakan Erdoğan’ın seçimlerden zaferle çıkmasının ardından, karşısındaki aday ve partilere karşı ‘hodri meydan!’ demesinin hakkı olacağını da söylemek isterim.


Ayrıca ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan ‘cemaat’ oylarının bu seçimde nereye gittiği de düşündürücü olsa gerek.


Osmaniye Merkezde Erdoğan seçimde zaferle çıkarken, Bahçe dışındaki diğer tüm ilçelerde Erdoğan’ın ikinci sırada yeralması da düşündürücü olsa gerek.


CHP liderinin memleketinde Demirtaş, Bahçeli’nin memleketinde de Erdoğan’ın başarılı olması ayrıca düşündürücü bir sonuç.  Osmaniye il genelinde ise yüzde ikilik bir oranla Erdoğan’ın ikinci sırada olmasının da başarılı bir  sonuç olduğunu söyleyebiliriz. Bundan sonrasi için ülkemiz adına hayırlı olması dileklerimle, saygılar…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar