23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5594
EURO34.8717
ALTIN2428.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ayın sonu

Ağustos ayının da son günündeyiz. Yarınla birlikte yeni bir ayın ilk gününü yaşamaya çalışacağız.


Ağustosun ardından gelen Eylül, hareketli günleri de beraberinde getirecek. Bu gün ve yarından başlamak üzere yayla ve denizlerden göçler başlayacak. Eylül ayının ortalarında okulların açılması, bölgemizde salçalık biber telaşı gibi etkenlerle yayla ve denizler boşalacak, insanlar kentlere geri dönecekler.


Asıl yaylanın mevsimi  bundan sonra desem, gülmezsiniz sanırım. Bu yıl Zorkun yaylasında öyle güzel bir yağmur yaşanmadığı söyleniyor. Yayla denildiğinde çisil çisil yağmurların yağdığı, kar topu oynayan çocukları izlerken çam ağaçlarının üzerinden sarkan beyaz kar yığınları ile insanların içinin açıldığı günler asıl yayla mevsimi olarak değerlendirilir.


Eylül ayının ilk günleriyle birlikte okul telaşı başlayacak ailelerde. Yine okul kayıtlarında bildik sıkıntılar, kayıt parası, derslik seçimleri, öğretmen seçmeleri ile Okul Müdürleri yine bir takım kendi bildiklerini okuyacaklar.


Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayetler olacak, denetmenler okullara gelecekler, kayıt parası için soruşturmalar yapılırken, haberi yazan gazetecinin adını da her zaman olduğu gibi okul müdürüne söylemekten geri kalmayacaklar.


Osmaniye’de bildik olaylar bunlar. Kaldırım işgallerini yazarız, Belediye Zabıtasına görevini anımsatırız. Zabıta görevlileri görevlerini yapması gerekirken esnafla sohbet ederek, haberi yazan gazeteciden sözeder.


Okul kayıtlarından velilerin şikayetlerini yazan gazetecinin adı verilerek denetmen Okul müdürü ile sohbet eder.


Bir okulda usulsüz işlerle ilgili haber yapılır, denetmen elinde gazete ile gelip Okul Müdürüne haberi yazan gazeteciden sözederek soruşturmaya başlar.


Bu güne kadar böylesi olaylar yaşandı, denetmenler gelip yazıp çizip gittiler. Sonuçta ise bir şey çıkmadı.


Osmaniye’de yeni bir Vali göreve başladı, bundan sonra da yine sorunları dile getirmeye çalışacağız. Bundan önce nasıl sorunları kamuoyu ve yetkililerle paylaşmışsak aynı şekilde yazmayı sürdüreceğiz.


Yeni Valimizin sorunları dikkate alarak üzerine korkusuzca gideceğini ümit ediyoruz. Özellikle bu günlerde öğrenci kayıtlarında öğretmen ve derslik seçimleri konusunda Valimizin daha duyarlı davranacağını bekliyoruz.


Aynı okulda özel derslikler olması yerine, eşit dersliklerin olmasından yanayız. Öğrenciler arasında ayrım yapılmadan eğitim ve öğretim verilsin. Eğer özel derslikler açılacaksa yan yana derslikler olması yerine ayrı bir bina da özel derslikler açılsın.


Osmaniye’mizin adının güzelliklerle anılmasından yana olduğumuzu her zaman dile getirdik. Bir kentin güzelliklerle anılabilmesi için yöneticilerin duyarlılıkları ve görevlerinde sağlıklı çalışmaları  önemlidir. Okullarda bir sıkıntı yaşanıyorsa İl Milli Eğitim, sokak ve caddelerde çarpık kentleşme yaşanıyorsa Belediye, Sağlık alanında sıkıntı yaşanıyorsa İl Sağlık Müdürlüğü, tarımsal alanda sıkıntı yaşanıyorsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında olduğu bir gerçekse, bunların da en üst düzeyindeki izleme ve denetleme noktasının da Valilik olduğu gerçeğinden yola çıktığımızda, görevliler görevlerini tam olarak yerine getirirlerse, güzel bir kentte yaşayabiliriz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar