26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ayın 14’ü…

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki alt geçit çalışmalarının üç ayda tamamlanacağı kamu oyu ile paylaşılmıştı. İnşaat çalışmaları henüz bitirilmedi, süresi ise 14 Nisan 2018 günü bitti.

Herkes 14 Nisan tarihinde alt geçit inşaatının bitirilip bitirilmeyeceğini tartışırken, 14 Nisan 2018 Cumartesi günü saat:11.00’de Belediye Başkanı Kadir Kara ekibi ile birlikte inşaat çalışmalarını yerinde inceliyordu.

Başkan Kara, işçi giysileriyle inşaat çalışma alanını incelerken, çalışmalar sırasında mağdur olan esnafı da ziyaret ederek onlarla sohbet ediyordu. İnşaat çalışmalarının gecikmesi ile birbirleri ile sohbet edip eleştiren esnaf Belediye Başkanı Kadir Kara’nın ziyareti sırasında hiç te öyle tepkili değillerdi.

Tepkili olsalar bile Başkan Kara mutlaka geç kalınması konusunda verecek bir yanıt bulacaktı. Halkımız doğruydu, çalışmalar yeterince hızlı yapılmıyordu, geç kalınması konusu ise yüklenici firmanın çalışma koşullarına ve performansına bağlıydı.

Herkes kafayı alt geçit inşaatının üç aylık sürede bitirilmediğine takmış gibi görünüyor. Esnafın mağdur olduğu doğrudur, şehir içi trafiğinin sıkışması olayı da doğrudur. Daha önceki yazımda belirttiğim gibi inşaat çalışmaları sırasında yüklenici firmanın da kendine göre ‘haklı göstereceği’ yöntemlerin bulunduğunu bilmemiz gerekiyor.

Örneğin yağmurlu ve olumsuz hava koşullarını gerekçe gösterebilir. İnşaat malzemelerinin alımı konusunda Dolar’ın yükselmesini, ödenek durumlarını ve benzeri yöntemleri ileri sürebilir.

Doğrudur, yüklenici firma verdiği süre içerisinde işini bitirip teslim etmesi gerekiyor. 

Şimdi bir başka olayı paylaşalım sizlerle. Osmaniye Ağız ve Diş Hastanesi’nin inşaatı kaç yılda tamamlandı ve kaç yüklenici firma işe başlayıp tamamlamadı?

Yine Güney Çevre yolu inşaatının kaç yılda ve kaç yüklenici firma tarafından bitirildi?

Osmaniye-Kadirli duble yolunun kaç yılda ve kaç yüklenici firma tarafından tamamlandığını anımsayın!

Bu örnekler Osmaniye’mizde yaşandı, eğer Musa Şahin Bulvarı üzerindeki alt geçit inşaat çalışmalarının verilen üç aylık sürede bitirilmediğine göre, 6 ay veya bir yıla ulaşmadan tamamlanırsa yine de geçmişteki inşaatlara göre sevinmemiz gerekir!

Şimdi diyeceksiniz ki, neden geç tamamlanan inşaat için sevinelim! Osmaniye’mizde verdiğim örnekleri yukarıda okumuş olmalısınız. Yine geçtiğimiz günlerde Dereobası köyü köprüsünün 35 yıl aradan sonra yapıldığını, Aralık ayında hizmete girmesine rağmen, aradan geçen 4 aylık süre içerisinde engelli ve yaya yolunun yapılmadığını dile getirmiştim.

Vatandaşımız bazı olayları yazmadığımızı söylerken, yine belirtmek istiyorum; ilgili, yetkili ve etkililerin duyarlı olup olmadıklarını da göz önüne getirmemiz önem taşıyor.

Dereobası köyü köprüsünün engelli ve yaya geçişlerine bir kepçe kum dökülmesi bile sorunu çözecektir. 4 nokta için 4 kepçe kumun 4 ayda dökülmediği hizmete giren bir köprü inşaatını gördüğümüzde, alt geçit inşaatının geç kalmışlığı değil, önemli olan sağlıklı hizmet verebilir olmasıdır. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar