20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Askıda ekmek!

Osmaniye Belediyesi “Askıda ekmek” projesini hayata geçirdi. Sadece Osmaniye Belediyesi değil, diğer bazı illerimizde de aynı uygulamanın başlatıldığını öğreniyoruz.

Ekmeğin önemi, kutsallığı ve insanlar arasında paylaşımı değerlendirmek güzel bir davranıştır.

İhtiyaç sahiplerinin alabilmeleri adına Bazı Belediyelerin başlattığı “askıda ekmek” projesi kapsamında Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara 200 ekmeğin ücretini ödeyerek ihtiyaç sahiplerine verilmesini istemiş.

Osmaniye’de 21 öncelerine dönmek istiyorum. Osmaniye’nin il olmasının ardından tanıtılması amacı ile “Ekmek ödüllü şiir yarışması” başlatmıştık. Yarışmamızın adını garipseyenler, hatta değişik yorumlar yapanlar bile oldu.

Dönemin Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, “Ekmek” sözcüğünden daha farklı bir anlam çıkararak davetiye verdiğimiz halde etkinliğimize katılmamıştı.

Aradan geçen yıllar içerisinde “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ulusal, daha sonra da uluslar arası konuma taşındı. Yurt dışından katılımlar olmaya başladı. 

Bu yıl ise aralıksız olarak düzenlemekte olduğumuz bu yarışma ve etkinliğimizin 21.’ncisini gerçekleştirdik.

İlk yıllarda garipseyenler bu gün ise bu etkinliğin uluslar arası konuma gelmesi karşısında başarı dilemeye başlar oldular.

Son 6 yıldır ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile “ekmek ödüllü şiir yarışması” etkinliğimizi sürdürürken, Osmaniye adına bu etkinliğimiz bir marka durumuna geldi.

Türkiye’nin diğer illerinde bu etkinliğimiz ilimizi tanıtırken, ‘fıstık festivali’, ‘Zorkun çocuk Şenliği’, ‘Karaoğlanoğlu koşusu’ gibi etkinlikler yapılmaz oldu. 

Bugünlere geldiğimizde ekmeğin önemi daha da anlaşılır duruma geldi, belediyelerimiz “askıda ekmek” projesini uygulamaya başladı.

Şiirin emeğinin ödülü olarak her katılımcıya ekmek verme düşüncemizin önemi 21 yıl sonrasında da olsa kavranmış olduğunu görmekteyiz.

Bugünlere gelirken, internetteki arama motoruna “ekmek ödüllü şiir yarışması” yazdığımız zaman haber ve görselleri ile Osmaniye ilinin tanıtımını görmekteyiz.

Ne yapmışız, ilimizin tanıtılması için bir etkinlik başlatmış, devamında da başarılı sonuçlar almaya başlamışız. Şimdi bakıyoruz  yıllar öncesinde bu yarışmanın adını eleştirenlere, dün güldüğümüz gibi, bugün onlar bize hak verirken gülmelerimizi sürdürüyoruz.

Bizler ileriyi görerek yaşayan insanlardanız, günü birlik yaşamıyoruz, yaşamakta istemiyoruz.

Sosyal sorumluluk kapsamında, paylaşımcı olabilmek, ihtiyaç sahipleri ile yakınlaşabilmek ve çevremizde mutsuz insanların, aç insanların sayılarını azaltabilme adına, “askıda ekmek” projesi gibi değişik projelerin de hayata geçirilmesi önemsenmelidir.

İnançlarımıza ve dinimize göre bazı deyimleri konuşmak değil önemli olan, önemli olan yaşamak ve yaşatabilmektir. Eylemler sözde değil, özünde olmalı ve yaşanmalı, yaşatılmalıdır. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar