29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Asayişte yaşananlar

Ülkemizde yaşayan insanlar bir yandan ekonomik sıkıntılarla uğraşırken, döviz kuru ile ilgili iktidar sözcülerinin açıklamaları, “Dış güçler” olarak halk inandırılmaya çalışılıyor.

Anladık, doların yükselişi dış güçlerin Türkiye’yi kıskandığı için yapılıyor diye biz de inanmaya çalışalım.

Aşağıda anlatacaklarıma ne diyeceksiniz? Ülkemizde yaşanan olumsuz olayları da mı “Dış güçler” yapıyor diyeceksiniz.

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kendi Bakanlığı ile ilgili olayların dışındaki gelişmeler yerine sorumluluk alanındaki olumsuzluklara dönmesi vatandaşlar tarafından isteniyor.

Olayları okumaya çalışıyorum. “Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çalıntı bisikleti arayan sivil polisler, sokakta bisikletiyle giden 11 yaşındaki Miraç A. İsimli  çocuğu durdurup kimlik bile sormadan, elindeki bisikleti almaya çalışıyor.

Çocuğu yere yatırıp müdahale eden polisin bu hareketi vatandaşlarca izleniyor ve cep telefonu ile çekim yapılıyor. 11 yaşındaki çocuk, “Ağabey bisiklet benim”diye çığlık atıyor. Kaldı ki sivil oldukları için onların polis olduğunu bile bilemiyor.

Çocuğun psikolojisi bozulurken, bundan sonraki yaşantısında polise güveninin nasıl olacağını da düşünmek zorundayız. Vali’nin devreye girmesi ve ailesinden özür dilenmesi yeterli midir sizce!?

Bir başka olay Van ilimizde yaşanıyor. Trafik kazasında yaralanan bir kişi, kaldırıldığı hastanede acil servisinde görevli bir doktor, 3 hemşire ile bir doktoru darp ediyor.

Samsun ilimize geçelim. Bafra ilçesi Devlet hastanesi acil servisinde iddiaya göre muayene önceliği isteyen özel harekat polisleri S.Y. ve F.S. ile doktor S.G.  arasında tartışma çıkıyor. İki Özel harekat polisi tarafından doktor S.G. darp ediliyor.

İzmir’in Bornova ilçesinde ise  iki doktor ve hastane polisini darp ettiği için gözaltına alınan hasta yakını, sevkedildiği  mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılıyor.

Bir başka olay ise Aydın’ın Didim ilçesinde yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri alkollü bir sürücüyü elleri kelepçeli halde Hastane acil servisine getirdi.

Acil servis doktoru Doğancan Kılıç, muayene için Tahir D.’nin kabine geçmesini istediği sırada, zanlı polislerin gözleri önünde doktora yaklaşarak kafa attı.  Doktorun  sağ kaşı yarıldı. Polisler yapılan işlemlerin ardından saldırganı adliyeye sevkedildi.

Polislerin gözleri önünde, üstelik elleri kelepçeli olduğu halde doktoru darp eden saldırgan, serbest bırakıldı.

Böylesi olumsuz olayların sayılarının her geçen gün artış göstermesi karşısında adalet ve hukuk sistemi üzerindeki tartışmaların da artmakta olduğu görmekteyiz.

Bu arada Osmaniye’de Cumhuriyet Savcısı ile bir doktor arasında yaşanan muayene olma tartışmasının da ilk duruşması yapılırken, hekimler ile hukuk insanları arasındaki olaylar da tartışmaları beraberinde getirmeye başladı.

Asayişin sağlanması, adaletin sağlıklı işlemesi, hukukun üstünlüğü gibi kavramlara baktığımızda, İçişleri ve Adalet Bakanlığı görev kapsamında yaşananları vatandaşlar üzülerek ve kaygı ile takip ediyorlar.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar