29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Arslan gibi, taş gibi…

Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı için isim belirlendi. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Emir Hasan Arslantaş’ın listesi ile Genel Kurul toplantısında seçimleri girilmesini istedi.

Daha önce Aday Adayı olarak Ankara’ya çağrılan isimlerin heyecanı da sona erdi. Çünkü Aday isim belirlenmişti. Şimdi Ak Parti’de tek aday etrafında kenetlenmek ve yeni oluşacak yönetim kurulu isimlerinin belirlenmesi uğraşı başladı.

Adaylık kriterlerinde nelerin arandığını bilemeyiz ama, mevcut Başkan Ömer Yağmur’un yeniden aday gösterilmesi, yeni bir aday isim ortaya konulmasında da mutlaka bir takım görüşlerin olduğunu tahmin ediyoruz.

Emir Hasan Arslantaş; Avukat biri. Soyadına baktığımızda Arslan ve taş sözcüklerini görüyoruz. Arslan; Ormanların kralı, heybetli ve gür sesi olan bir hayvan. Taş sözcüğüne baktığımızda ise ağır, sert ve sağlamlığın simgesi olarak yorumlanabilir.

Arslan ve taş sözcükleri bir araya geldiğinde oluşan Arslantaş soyadından Başbakan belki etkilenmiş olabilir mi?

Tüm ön girişin ardından gelelim 14 Nisan’da yapılacak olan Ak Parti genel kurul toplantısına. Genelde iktidar, yereldeki iktidarı elinden kaptırmış olan Ak Parti, genel kurul sonrasında yerel seçimler için kolları sıvayacaktır.

Oluşacak yeni yönetim kurulu listesindeki isimlerin çoğunluğunun da yenilenmesi durumunda; heyecan ve çalışma azmi ile önümüzdeki yerel seçimlerde başarının yöntemlerini aramaya başlayacaklardır.

İktidar Partilerinde Aday adaylarının bol olduğunu her dönemde görürüz. Partiler iktidardan veya Ana muhalefetlikten düştükten sonra aday adayı bırak aday bulmakta zorlanırlar.

Milletvekilliği seçimlerinde Osmaniye’deki Adayların sayılarını anımsayın. Belediye Başkanlığı seçimlerin de de buna benzer yoğunluklar yaşanmadı mı?

14 Nisan’a ne kaldı şunun şurasında. Ak Parti yeni İl yönetimi belirledikten sonra yerel seçimler için nasıl bir çalışma içerisine gireceğini hep birlikte göreceğiz. Çünkü, yerel iktidarı elinden kaptırmış bir siyasi parti, o koltuğu yeniden ele geçirmek için mutlaka yoğun uğraş verecektir. Hele de bir Genel Başkan’ın memleketinde yerel iktidarı ele geçirmenin başarısı karşısında partilerinin Genel başkanları o ildeki İl yönetimini farklı kutlayacaktır.

Mevcut yerel yönetim ve partisi kentte gerektiği şekilde hizmet verememişse, halkı gerektiği derecede hoşnut edememişse, gelecek ilk seçimde muhalifteki partilerin adaylarının şansı artar.

Şu anki yerel yönetimin partisinin çıkarılacak adayı gelecek seçimde aynı koltuğu koruyamazsa, burada hizmet unsuru aranır.

Genelde iktidarı elinde bulunduran Ak Parti’nin diğerlerine göre bir adım önde olduğunu düşünürsek, çıkaracağı adayın halkın gözündeki olumlu yönlerini de buna eklersek biraz daha şans tanıyabilir.

Yerel seçimler öncesi Osmaniye’de yeni bir süreç başlıyor. Bu süreç Ak Parti İl yönetiminin göreve başlaması, ardından da seçim çalışmalarının yöntemini belirleyerek, tek yumruk ve kolkola olmaları ile daha da netleşecektir.

Önemli olan şu veya bu siyasi partinin adaylarının yerel veya genel de söz sahibi olmaları yerine, Osmaniye’mizin ve ülkemizin sorunlarına kalıcı çözümler getirenlerden olmalarını istiyoruz. Saygılarımla…
 
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar