19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6557
EURO34.8645
ALTIN2502.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Arsız Hırsız ise eğer

Kuzuyu Kurt’a emanet ederseniz, kurt acıkınca kuzuyu midesine indirmekten hiç kuşku duymaz!

     
Bir canlıyı aç koyarsanız, mutlaka karnını doyurmak için bir yolunu bulup çalma yöntemini kullanacaktır. Bunun adına da “Hırsızlık” olayı denir.


Bir de  aç olmadıkları halde çalanlara rastlarız. Hak çalmak, eşya çalmak, emek çalmak, biraz daha duygusal anlatmak gerekirse gönül çalmak gibi çalma olaylarına da “hırsızlık” gözü ile bakılır.

      
Hırsızlıkla ilgili  sadece bir olayı anlatmaya çalıştım, 150 sayfalık bir kitap haline geldi. Bu nedenle hemen olaya girmek istiyorum.

      
KPSS’de çıkan soruların çalınması ile ilgili iddiaların ardından yaşanan olayları takip ediyoruz.

31 Temmuz’da yapılan sınavlarda çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından hazırlanan sorularla  aynı olduğu yönündeki  iddialar bir anda sınava giren  1 milyon 600 bin genci ilgilendiriyordu.

     
Sınavların Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda 120 soru için 130 dakika süre verilmişti.


Sınava girenler bu süre içerisinde geleceklerini düşünerek 31 Temmuz sıcağında ter döktüler, emek verdiler ve kazanmayı umut ettiler.

   
Sınavlar tamamlandı, bu kez sonuçlar beklenmeye başlanmıştı ki, geçmiş yıllarda yaşandığı gibi, soruların daha önceden “sızdırıldığı” yönündeki iddialar gündeme düştü.


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya,   soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, "Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'si de tıpatıp aynı çıktı.

Daha önce FETÖ'nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?" diye sordu.


Milletvekili Kaya’nın sorusu karşısında sosyal medyadaki tepkiler de yoğunlaşmaya başladı. Tepkiler üzerine  ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

     
ÖSYM tarafından gündemle ilgili olayla ilgili Twitter üzerinden yayınladığı açıklama şu şekilde oldu: “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.


Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”

   
Olayla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası ile ilgili  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

    
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gece saatlerinde söz konusu yayınevine ait 2 adreste  arama yaptırmasını sağlayarak, bir açıklama yaptı.


"Aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur. Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" görüşlerine yer verildi.

        
ÖSYM tarafından iddianın yalanmış olmasının ardından, “soruların sızdırıldığı” doğrulanırsa, kim veya kimlerin bu işin içinde, neresinde ve ne amaçla olduklarının da araştırılıp incelenmesi gerekmez mi?

      
Bu yayınevi ve ilişkide olduğu özel eğitim kurumunun da  açıklanmasını öğrenmek kamuoyunun hakkı olsa gerek diyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar