25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Araç kamerası

Araçlarda kamera bulundurulması ile ilgili yeni bir gelişmenin hayata geçirilmesi olayını öğreniyoruz.

Diyeceksiniz ki, araçlarda kamera bulundurulması daha önce de vardı. Doğrudur, daha öncelerinde de araç kameraları vardı ama, toplu taşıma araçlarında ve önemli hizmetlerde bulunan araçlarda kamera bulunduruluyordu.

Öğrendiğime göre bundan sonra tüm özel araçlarda bile araç kamerası bulundurulması zorunluluğu uygulamasına geçiliyormuş.

Özel araçlar derken, kullandığınız otomobilinize araç kamerası  taktırmanız gerekiyor ve bu zorunlu hale getirilmiş.

Araç kameraların elbette iyi yönleri olacaktır, hırsızlık olaylarında, ya da araçlarınızın kaza sırasında veya bir kundaklanma olayında araç kamerası işinize yarayacaktır.

Araç kamerasının zorunlu hale getirilmesi ile yeni bir ekonomik yük karşınıza çıkacak. Araç kameralarının en ucuzunun 429 Tl olduğunu öğrendiğimizde ise bu rakamın altında nelerin yattığı veya hangi firmalara araç kamerası adı ile kazanç sağlanmak istendiği akla gelebilir.

Yeni uygulamaya göre, trafik polisleri araçlarınızı durdurduğunda, ehliyet, ruhsat diye sorarken aracınızda kamera olup olmadığını da sorgulayacak, olmaması halinde ceza yazabilecekmiş.

Bir başka olay ise, diyelim ki bir kaza yaptınız aracınızda oluşan hasar belirlenmesi için kamera kayıtları geçerli olacakmış. Aracınızın sigortası veya kasko yetkilileri araç kamera kayıtlarını ölçü alacaklar, kazaya karışan aracınızda kamera yoksa böylesi bir durumda bir noktada hakkınızı aramak zorlaşacak.

Araçta kamera bulundurulması her yönü ile sizin aracınızın güvenliğini sağlayacaktır. Bunun ekonomik yönüne baktığımızda ise bir araç kamerasının en az 429 Tl gibi bir rakam olması karşısında bunu her araç sahibinin alabilmesi olayını da düşünmek önem taşımaktadır.

Araç kameraları zorunlu hale getirildiğine göre, bundan sonraki araç muayenelerinde de araç kamerası istenecektir. Muayene sırasında bir başka aracın yangın tüpü veya bir başka malzemesini arabanızın içerisine koyuyor, muayene sonrasında da sahibine geri verme şansınız oluyordu.

Araç kamerasında bu olmayacak, belki de muayene istasyonundaki görevli kameranın faturasını ve kimin üzerine kayıtlı olduğunu isteyebilecektir.

Bence araç kameraları gerekli ve önemlidir, ancak fiyatının bugünkü koşullarda bir çok araç sahibi için pahalı olduğunu belirtmek isterim.

Araç kameraları zorunluluğuna sevinmeyenler de olacaktır. Araçlarında kamera olmasını istemeyenler buna bir çözüm yolu bulmanın telaşına düşeceklerdir.

Araçlarında kamera bulunmasını istemeyenlerin kimler olabileceğini sanırım bazılarınız tahmin etmiş olmalısınız.

Araçlarında kamera bulundurulması zorunluluğuna, en fazla ‘çapkın erkekler’ karşı gelecekler. Çünkü onlar araçlarının içerisinde rahat bir kenara çekilip, siyah camlarının üzerine bir de perde çekerek eğlenip zevklenmeleri olamayacaktır.

Araç kameralarından en çok ‘hovarda’lar rahatsız olacaklar derken, sadece araçlarının içinde erkeklerin değil, kendi araçlarında zevk yapmak isteyen kadınların da rahatsız olabilecekleri akla geldiğinde,şimdi onlar kara kara düşünerek, bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorlar.

Akıllı insanların canım, onun da bir çözümünü bulurlar nasıl olsa, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar