25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ara ki bulasın!

Haklarını aramaya geldiklerinde mangalda kül bırakmazlar. İşlerini yapmaya gelince de vatandaşı perişan ederler.


Konuşmaya geldiğinde, her zaman kendileri haklıdır. Maaşlarının yetmediğini söylerler, çok çalıştıklarından dert yanarlar.


Halkın sorunlarını dile getiren kalemler olarak nerede bir sorun varsa onu gündeme taşırız. Hak arayanların yanlarında yeralırız, yazarız, yetkilileri harekete geçiririz.


Masa başında oturup vatandaşın işini savsaklayanlar memur oldukları için onlara bağıramazsın, yüksek sesle konuşamazsın. “Memura hakaret” olarak yargılanabilirsin!


Yaz mevsimi sıcaklardan, kış mevsimi soğuklardan, Ramazan ayında da oruçlu oldukları için masa başında çalışanlara katlanmak zorunda kalıyoruz.


Resmi kurumlarda işleri olanlar bu günler de perişan olacaklar. Yetkili imza sahibini yerinde bulamıyorsun, yerine bakan yetkili vekil ise yerinde bulunmuyor. Ne zaman geleceğini nerede olduğunu bilen de olmuyorsa yandın demektir.

Evrakları hazırlıyorsun, masalarının üzerine koyuyorsun, ilgili yerlere evrakların bir kısmı eksik gönderiliyor veya imzaların birinde eksiklik varsa perişan oluyorsun. Evrakları elden takip edemiyorsun, ama görevini yapması gereken memurlar da işi yavaştan alıyorlar.

Bir kurumda işleri yapan memur izine ayrılmışsa, onun yerine vekil olarak görev yapabilecek bir başkası bulunamıyor mu, yoksa bu işi mi bilmiyor? Bilgisayarın şifresini bilmiyormuş, evrakların doldurulmasını bilmiyormuş. Vatandaş izine ayrılan görevliyi bekleyecek, ya da yan odalarda sohbetten dönmesini bekleyecek.


Vatandaş öfkelenemez, yüksek sesle konuşamaz çünkü “memura hakaret davası” açma hakları var onların.


Bir kuruma gidiyorsun, yaz mevsimi nedeniyle izinli sayılarının çok olması nedeniyle masalardaki boşluklar nedeniyle elindeki evraklarla ilgilenecek görevli arıyorsun. Yaz mevsiminin verdiği sıcaklıktan bunalan vatandaş dışarıdaki stresi üzerinden atamazken, bir de görevli memurları yerinde bulamayınca iyice stres küpü olup çıkıyor.


Her zamanki yaptıkları işlerin neler olduğunu bilen görevliler, evraklardaki imza eksikliğini gözden geçirmedikleri gibi, geri dönüşlerde de evrak sahiplerini bilgilendirmeyerek, bir günde olması gereken işlerin üç-dört güne sarkmasına neden oluyor.


Çok çalıştıklarını, haklarını alamadıklarını söyleyerek grev haklarını kullanma konusunda açıklamalar yapan memurların haklarının yanındayız. Ancak, kendileri de görevlerini eksik ve aksak yaparken, vatandaşı zor durumda bırakırken, bir günde bitirilmesi gereken işleri eksik imzalar nedeniyle birkaç güne sarkıtmaları karşısında sorumluluklarından dolayı özür dilemekle bu işin kapanacağını sanıyorlar.


Böylesi memurlar insanları kamu kurumlarına karşı öfkelendirirken, vatandaşın da çileden çıkmasına zemin hazırlıyorlar. Lütfen beyler, işe girerken kırk takla atıyorsunuz, işe başlamanızın ardından da vatandaşa da perişanlıklar yaşatıyorsunuz. Kendiniz için yapılmasını istemediklerinizi, başkaları için yapmamalısınız. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar