24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5678
EURO34.9196
ALTIN2434.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Alışkın olmayınca…

Osmaniye Belediye Zabıta görevlileri ekipler halinde çarşı merkezindeki cadde ve sokaklara çıktılar.


İkişer kişilik ekip, kaldırımları inceliyor, işgal edilmiş durum görürse esnafı uyarıyordu. Elinde makbuzu ile karşısında Zabıta ekibini gören esnaf şaşkınlık içerisindeydi.


Bu güne kadar, uzun yıllardır Belediye Zabıtası kaldırım işgal ediyor diye esnafa karışmazdı. Zabıta memuru esnafa alış verip için uğrar, sonra da işyerinden çıkıp giderdi.


Hatta kaldırımda sandalye ile oturan esnafa selam verir, rahatsız olmasınlar diye kaldırımdan yola iner oradan geçerdi.


Osmaniye çarşı esnafı yıllardır Zabıta görevlilerini böyle bilmiş, böyle görmüş ve böyle tanımıştı.


Hatta Bayramlar yaklaşırken bile denetim yapılmasına tanık olmayan bir Zabıta anlayışı ile yaşayan esnaf bu kez şaşkınlık geçiriyordu.


Bu kez olay ciddi idi, esnafın vitrin önündeki işgal etmesi gereken mesafe tarif ediliyor, yayaları rahatsız edecek noktalarda eşyası olanlar kaldırılıyordu.


Bizim esnaf alışkın olmadığı için tartışmaya başlıyordu. Bazıları ise belli adresler tarif ediyor, o esnafın eşyasını kaldırmasına göz yumulduğunu, Zabıtanın kendisine özellikle geldiğini iddia edenler de vardı.


Daha da ilerisi, Zabıta ekiplerinin siyaset güttüğünü, bazılarına karışmadığını bile söyleyenler vardı.


Bir esnaf kaldırımdaki eşyasının kaldırmayacağını söyleyerek Zabıta memurlarının üzerine yürüdü, eline ne geçirdi ise vurmaya kalkıyordu. Komşu esnaf ikna etmeye çalışıyordu. Zabıta görevlileri ise, alınan karara uymak zorunda olduklarını söylüyorlardı.


Yapılması gereken görevi yapan Zabıta memurlarının engellenmesi yakışık almıyordu. Yapılması gereken görev aslında geç kalınmış ve  bu güne kadar esnafa uygulanmamış bir görevdi.


Geçmiş yıllarda kaldırım işgallerine izin verilmemiş olsaydı, Zabıta memurlarına işleri anımsatılıp, yerine getirilmesi noktasında uygulamalarına destek verilseydi bugün böyle durumlar yaşanmazdı.


Geçmiş yıllarda esnafın kaldırımı işgal etmemesi konusunda uyarılar yapılmış olsa, yerel yönetimler tarafından Esnaf odaları birliği yöneticileri ile birlikte uyarılar yapılmış olsaydı bugün olumsuzluklar yaşanmazdı.


Osmaniye Belediye Zabıtasının uygulamaya başlattığı ve yaptığı çalışmalarda kaldırımların işgalinin önlenmesi, geç kalınmış olarak görülüyor. Bundan sonrası için aralıksız olarak çalışmalar yürütülmeli ve esnafımızda bilgilendirilerek işgallerin önlenmesine çalışılmalıdır.


Belediye Başkanı veya Meclis üyelerinin yakınları veya partili diye ayrım yapılmadan (yapılıyor demiyoruz, yanlış anlaşılmasın) kaldırım işgallerine izin verilmesin. Esnafın işyeri önünde kullanabileceği alanın dışında kimseye göz yumma olmadan, Zabıtanın işine karışılmadan görevliler görevlerini sağlıklı şekilde yapabilsinler.


Madem ki yaşanabilir bir Osmaniye, Mutlu şehir Osmaniye için uğraş veriyoruz. Yaşanabilir bir Osmaniye için ne gerekiyorsa o yapılmalı, bu konuda da uğraşanlara başarı dilerken, basın olarak yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar