27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Alabulalılık!

Beyaz renk Aktır, nettir, göze hoş gelir, insanın içini açar baktığı anda ve insanlar bu rengi çok sevdikleri için yüreklerinden gelen içtenlikle başında ak olan değişik isimlerde kullanırlar.

Akdeniz; Güneyin incisi. Ak güvercin; bir zamanlar DSP’nin simgesi. Ak parti; ülkemizin 17 yıldır yönetiminde olan siyasi iktidar partisinin adı. Ağ cami; Kadirli ilçemizdeki tarihi bir caminin adı.

Bir de insanların doğru ve gerçekleri görebilmeleri için söylenilen; aklı selim tümcesi vardır.

Beyaz rengin  bir de zıttı renk vardır ki, o da yine iki ayrı isimle tanımlanır. Siyah; beyaz rengin zıttıdır. Kara olarak ta isimlendirilen Beyaz’ın zıttı, halk arasında farklı deyişlerle kutlanırlar.

Sadece akıllarını kullanarak yaşamakta olan İNSANlar değil, yeryüzündeki tüm canlı varlıkların gözleri ile belirledikleri en doğru renkler; Beyaz ile Siyah olsa gerek.

Beyaz ile Siyah renkleri, yani Ak ile Kara’yı birbiriyle karıştırdığımızda karşımıza “Alabula” olarak tanımlama çıkar. Bu da bugünkü AKP iktidarının destekçisi MHP’nin üst düzeyindekilerinin tavırları ile okunabilir olabilmektedir.

Emekli işçiye yüzde 5, emekli memura yüzde 6 temmuz ayı zam artışı veren AKP iktidarının, her projesine destek veren MHP’nin Osmaniye Milletvekili ve Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisiz kalışını hemşehrileri nasıl  değerlendirdi dersiniz!?

Elektrik, çay, şeker, akaryakıt, sigara gibi vatandaşın tüketim ürünlerine yüzde 15 ve üzeri zam yapılırken, emekli maaşlarına yüzde 5-6 zam yapılmasına tepki göstermeyen siyasilerin “Alabulalılık” hallerini gözlerimin önünde canlandırmaya çalışıyorum.

Vatandaşa tasarruf edilmesi önerileri getiren Akp iktidarının  makam araçları konusundaki tasarruflara uyup uymadıkları tartışma olayı haline geliyor. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve Komisyon  Başkanlarının kullanmaları için  2 yıllığına 66 adet sürücüsüz araç kiralanıyor. Bu araçların aylık kirası 1 milyon187 bin 200 Tl. Bir de bu aracın sürücüsüne ödenecek maaşı düşünelim.

AKP iktidarı ekonomik anlamda ‘tasarruf’ yapmıyor ama, Partili Belediye Başkanları söz konusu “T.C. tabelası” olduğunda tasarruf yapma akıllarına geliyor!

Osmaniye’de Ak’ın Kara’yı desteklemesi ile “Alabula” yeni bir Belediye Yönetimi 5 yıllığına 10 yıldır yönetimde olan, Kara’ya teslim edildi. 

Kayseri ili Melikgazi ilçesinin Belediye hizmet binasındaki tabelaya ‘T.C.’ konulması olayı, CHP’li Meclis üyeleri tarafından önerilmiş. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “Maliyeti yüksek T.C. ibaresini ekleyemeyiz”sözleriyle yanıtlamış.

Melikgazi Belediye Başkanı aslında doğru söylüyor, T.C. ibaresinin sadece ibaresinin yüksek olmadığını, öneminin yüksek olduğunu biliyor, ancak işe orası çok önemli nokta. Aynı Belediye Başkanı Palancıoğlu, olayın tartışılmasından bir gün önce, “Evliyalar günü” etkinlikleri kapsamında  Belediye bütçesinde 50 kazan etli pilav yaptırıp dağıtması olayındaki parayı nereden bulduğunu bilmek istiyoruz.

Vatanı sevmek, yurtsever veya milliyetçiliği savunmak, ya da ulusalcı olmak gibi kavramları düşünüyorum. Ancak, kamu kurumlarındaki “T.C.” ibaresinin kaldırılmasındaki amaç nedir, bunu anlamak ve anlatmaya çalışıyorum!?

Kamu kurumlarındaki “T.C.” ibaresini kaldırmak kimlerin işine gelir ve kimlere hizmet edilmiş olur? Belediye binalarından “T.C.”yi kaldıran veya yeniden konulmasını istemeyen zihniyet, hangi projenin uygulanmasında ve kim ya da kimlerin talimatı ile bu konuda tavır koyuyor?  İşte asıl sorun burada!

AKP’li Başkanlar “T.C.” ibaresinden rahatsız olurken, bu partiye oy veren vatandaşlarımız bu olaya ne diyor!? Saygılarımla… 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar