25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aklınız alıyor mu?

Kimsenin aklı ile alay ettiğim filan yok. Sadece benim sormak istediğim olayın özü, son süreçteki yaşanan olaylar karşısında; akıl ve mantık’ın ne ölçüde uygulanıp uygulanmadığıdır!

15 temmuz darbe kalkışması’nın ardından başlatılan operasyonlar, gözaltı, tutuklama ve işten uzaklaştıranların sayıları her geçen gün artış gösteriyor. Bu konuda yetkililerin yaptıkları çalışmalar ve uygulamaları hep birlikte izliyoruz.

Komşu ilimiz Gaziantep’te “Zirve Üniversitesi” Fetö örgütünün kalkıştığı darbe girişimi sonunda kapatılmış ve  Gaziantep Üniversitesi olarak eğitime devam kararı alınmıştı.

Bu Üniversite’nin Rektörlüğüne Ali Gür isminde biri getirildi. Onayı veren Cumhurbaşkanlığı makamı olduğunu düşündüğümüzde, Rektör olarak atama yapılmadan önce Ali Gür ile ilgili Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın uyarılarına bakmak gerek; “Uyarıyorum, bu kişi cemaatin adamıdır, aman Rektör olarak atamayın”demişti.

Fetö örgütünün darbe girişiminden birkaç gün öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin koruma ekibi, aracı bir kenara parkediyor. Sonra birileri gelip içindeki silahları çalıyor. Emniyet harekete geçiyor, kameralar ve çevrede olup bitenler araştırılıyor. Olayla ilgili 5 kişi yakalanıyor ve silahlar bir yerde gömülü olarak bulunuyor.

Cumhurbaşkanı’nın kızını korumakla görevli polisler, “araçtaki silahların çalınması olayında neredelerdi ve o araca hırsız nasıl girebildi?” sorusu akla geliyor.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL uygulamasına tepki amacı ile sakal bırakmış. CHP Milletvekili Atıcı, OHAL’ın kaldırılması için “sakal bırakma” eylemini yaparken, partisinin diğer tüm Milletvekillerinin neleri düşündüğünü de araştırdı mı acaba?

TBMM’de tek milletvekili bile olmayan ve şu anda aldığı oy oranı ile yüzdelik sayısı düşük düzeyde olan DSP, Bir dönemin Başkanlığını yapan Bülent Ecevit’in partisi’nin Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu bir açıklama yapmış.

DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Fetullahçı terör örgütünün düzenlediği Türkçe olimpiyatları’nın 10’ncu yılı nedeniyle bastırılan 1 Tl’nin tedavülden kaldırılması gerektiğini söyledi”

Bastırılan bu paradan Atatürk resminin kaldırıldığını da anımsatan Dedeoğlu, bu paraların hala piyasada kullanıldığını anımsatarak; “Bu paraların toplatılması ve tedavülden kaldırılması gerekir. Bununla ilgili gerekli çalışma yapılmalı”diye konuşuyor. (DHA Muhabiri Mesut Çatak’ın haberini okurlarımla paylaştım)

Osmaniye’de iki gün önce 60 polis, “Fetö örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınmış. Sabah erken saatlerde  gazeteye gelirken benden önce öğrenen esnaf bana isimleri soruyor!
Bundan önceki günlerde gözaltına alınan, tutuklanan ve görevden alınan polis ve Amir düzeyindekileri  anımsıyorum. Osmaniye’de böyle giderse “güvenliği sağlayacak Polis memuru kalmayacak! Bunların çoğunluğu Fetöşcü’müymuş!?” diye aklımı zorlamaya başladım.
 
Dün sabah yine farklı bir soru ile karşılaştım. Bazı esnaflar gözaltına alınmış, işyerlerinde arama yapılmış! Osmaniye Belediyesi’nde bile gözaltı olayı yaşanmış. Ak Parti eski yöneticilerine kadar uzanan bir gözaltı kararı olduğunu bana soran esnafın gözlerine bakarken, elimdeki sigaranın parmaklarını yaktığı anda kendime gelebildim.

Bu kentte; işyerlerine “Kayyum atanıyor!” gözaltılar yapılıyor, kamu işlerindeki görevleri sona erdiriliyor, tutuklanıyor!

Önceki gün Osmaniye’de yine 30 kişinin gözaltı haberini gazete sütunlarında meslektaşlarım okurları ile paylaştı.

Haberlerin ayrıntılarını bekleyen okurlarımızın da bizleri anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar