26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5829
EURO35.0167
ALTIN2461.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aklı tartışmak!

   Gündeme düşen bir olayla ilgili görüşlerini belirten bir insana; “Akıllı ol, ileri gidiyorsun!”diye konuşanları anımsayın.

Akıllı insan olaylar karşısında tepki gösterir. Kendince tepki veren insan zaten akıllı insandır.

Aklı kullanmak veya tartışmak sözleri son yıllarda gündem oluşturmaya başlar oldu.

Birileri çıkıpta; “otur oturduğun yerde, etliye-sütlüye karışma! Yapılanları izle, sonuçta huzur gelecektir, kalkınma yaşanacaktır, güzel günler olacaktır!” konuşuyorsa bu sözlere inanmak zorunda mıyız!?

Akıl niye insanlar için vardır? Aklını kullanmayan insanın hangi konuma düşebileceğini hesap edebiliyor musunuz?

Düşünebilen insanın aklını kullanmasına kimse engel olamaz, olsa bile akıllı insan doğru bildiği yolda yürümeyi sürdürür!

Olaylar tartışılarak tek olan doğruya ulaşılır. Söylenilen her söz ilk ağızdan çıktığı gibi doğru olmayabilir, tartışılması toplumsal açıdan sağlıklı neticeleri getirmeye etken olur.

Bugün son ayın ilk günü, Aralık’la birlikte 2020 yılını da geride bırakıp ardından yeni bir yıla merhaba demeye hazırlık yapıyoruz.

Bu ay içerisinde yaşayacaklarımızı değil, bir ay sonrasındaki günlerde nasıl yaşayabileceğimizin tartışmalarına başladık.

Yılın son ayını bile bitirmeden önümüzdeki ayki zamlar açıklandı bile. İnsanların maaşlarına yapılacak olan zamlar açıklanmadan, ihtiyaçlarında kullandıklarına yapılan zamlar belli oldu.

Asgari ücret için toplantılar 4 Aralık günü başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi oturumlardaki tartışmalar, önerilen rakamlar nedeniyle toplantılar birkaç kez uzatılacak ve sonunda 2021 yılının Asgari ücreti belirlenecek.

Emekliler de maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Şu anda en düşük Emekli maaşının 1.500 Tl olduğunu düşündüğümüzde yüzde kaç zam yapılması halinde yaşam düzeylerinde gelişme olabileceğini düşünebiliyor musunuz?

Yeni yıl ile birlikte tüm vergi, ceza ve harçlara yüzde 9.11 oranında zam yapılırken, asgari ücret ve emekli maaşlarına yüzde kaç oranında zam yapılacağı konusunda insanların beklentileri de böylesi yüzdelik rakamlar üzerinden tartışılır oldu.

Diyelim ki, olmaz ama; emekli maaşlarına da yüzde 9.11 oranında zam yapılırsa, yaşantılarında ne değişir? Aldıkları zam aldıkları gibi eriyip gider.

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki; elektrik faturalarında abonelere ikinci fatura ile birlikte “kesme” yazısı geliyor. Böylesi bir süreçte insanların elektriklerini kesmek, açılması için 40 Tl gibi açma parası ödemesi gibi olayların yaşanması olayı karşısında, ülkeyi yönetenlerimizden yüklenici firmalara gereken uyarıların yapılması halkımız tarafından isteniyor.

Ekonomik ve sosyal yaşamda sıkıntılar çeken insanlarımız, koronavirüs sürecinde, kendi canlarının derdine düşmüşken aldıkları maaşın üzerinde yapılan zamların altından nasıl kalkılabileceğini akıllarından geçirenler veya tepki gösterenler için sanırım “SUÇ” isnad edilmesi söz konusu olamaz!....

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar