24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Akıp giden günler

Günler, haftalar, aylar, derken yıllar su gibi akıp gidiyor.

Giden günün, aylar ve yılların farkında olup olmadığımızı kendi kendimize sorguladığımız zaman yaşamı en az sorunla ilerletmiş olabiliriz.

Yılın son ayına girmemize bir gün kaldı. Yarından sonra yılın son ayına gireceğiz.

Aralık ayı ile birlikte yeni yılın ilk günlerinin nasıl yaşanabileceğini düşünmeye başlarken, yılbaşında yapılacak olan piyango bileti alanlar kendilerince düşler kurmaya başlayacaklar.

Bir yılı daha gerilerde bırakırken, yaşadıklarımız olumsuzluklardan kurturmak, yeni yılda olumsuz olayların yaşanmaması için aklımızdan güzel duygular geçecek.

2017 yılında ülkemizde ve dünyada yaşanan olumlu ve olumsuz olayları karşılaştırdığımızda, olumlu olaylar mı, yoksa olumsuz olayların mı daha çok olduğunu karşılaştırmak önem taşımaktadır.

Günler, aylar ve yıllar geçip giderken, yaşantımızda gülebildiğimiz, mutlu olabildiğimiz, sıkıntılar yaşamadığımız günler ile beklentilerimizin gerçekleştiği, mutlu olabildiğimiz, çevremizde yaşanan güzellikleri de birlikte düşünerek yeni yılda olumsuzlukların yaşanmaması her insanın beklentisi olsa gerek.

Yıl içerisinde değişik gün ve tarihlerde etkinlikler düzenlendi. Günler ve haftalar adına gerçekleştirilen programlar kapsamında, yapılan konuşmalar her zaman iyilik ve güzelliklerden yana olmuştur.

Ülkeyi yönetenlerin basın toplantıları veya değişik törenlerde yaptıkları konuşmalar, siyasilerin birbirlerine karşı yaptıkları atışmalar, insanların ekonomik ve sosyal yaşamı, iş ve işsizlik, yokluk ve yoksulluk olaylarını hep birlikte izledik ve yaşadık.

Geçmişi gerilerde bırakarak geleceğe bakmak için, geçmişteki olumsuz olaylardan ders çıkarmamız gerektiğini her zaman konuşur, söyleriz.

Osmaniye Belediye Meclisi 2018 yılı bütçe görüşmelerini yaparken, toplantı sonunda gelecek yılın bütçesinin 604 milyon TL olması yönündeki öneriye Ak partili Meclis üyelerinin “red oyu” verdiklerini öğrendim.

Osmaniye Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesi Meclis toplantısında MHP’li üyelerin oyları ile kabul edilmiş oluyor.

Osmaniye’ye daha iyi hizmet edilmesi adına hazırlanan bütçenin daha az olması bu kentte ne getirir, ne götürür?

Bütçedeki rakama karşı çıkan Meclis üyeleri, eğer hizmet noktasında bir kuşku duyuyorlarsa; bütçenin harcanması konusunda kalem kalem faturaların takibini yapar, eksik, aksaklık veya daha farklı bir harcama yapılmışsa da onun hesabını yasal yollardan sorabilirler.

Osmaniye’nin gelişmeye gereksinimi var! Eksiklerimiz o  kadar çok ki; çarşı içerisinde araçların en büyük sorunu “otopark” iken, bu kentte trafik sorununun ivedi olduğunu sanırım bu kentte yaşayan herkes biliyor olmalı.

Bu ve benzeri sorunların çözümü için ekonomik anlamda sorunları çözebilmek adına önemli bir bütçesi olması gereken yerel yönetimin belirlenen rakamını denetlemek varken, karşı çıkmanın mantığını sizlerin yorumlarına bırakıyorum. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar