26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5079
EURO35.0054
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Akıl”lı mıyız!?

Canlıların yaradılışında “Akıl” yetisinin sadece insanlara verildiğini öğrettiler bize. İnsanlar; akıllarının kullanarak, hayvanlar ise; içgüdüleri ile hareket ettiklerini öğretti kitaplar ve öğretmenlerimizi.
İnsanlar “akıl”ları ile hareket ettiğine göre; düşünme, sorgulama, tepki gösterme gibi eylemlerine sahip olmalılar.

Madem ki insanlarda bu yeti var, neden kullanma zahmetinde bulunmuyoruz!? Düşünen ve düşündüklerini sorgulayan insanların başına çeşitli belalar getirilmeye başlandı. Düşünen de insan, düşüncelerinden dolayı başına bela getirenler de insan!

Enflasyon oranı açıklandığında İktidarın başındaki yöneticiler bile şaşkınlık yaşadılar. Beklemedikleri bir rakam ortaya çıkmıştı. Yüzde 11.9’a yükselen enflasyon oranı değerlendirildiğinde 14 yılın rekoru kırılmış oluyordu.  Enflasyondaki artışa göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının Bin 800 lirayı bulması dikkat çekiyordu.

Başbakan Yıldırım memleketi Erzincan’ın Kemali ilçesinde katıldığı Kemaliye-Dutluca yolunun temel atma töreninde; Muhalefeti ‘zavallı’ olmakla suçlayarak, son 15 yılda 3 kat büyüyen Türkiye’den sözediyor. Başbakan büyüme olayı ile ilgili olarak; “Yol, hava alanı, hastane, Köprü ve tünel” yaptıklarını hemşehrilerine anlatmaya çalışıyor.

Başbakan Yıldırım’ın yaptıklarını söylediklerine itirazımız yok. Ancak; 15 yıllık AkParti iktidarı döneminde  14 yılın en büyük enflasyon rekorunun kırılması olayını da değerlendirmiş olsaydı! 

Başbakan Yıldırım doğru söylüyor, köprü ve otoyollar yapıldı ancak; “köprü ve otoyollara 2018 yılında 3.6 milyar Tl garanti ödemesi yapılacak” olmasını neden hemşehrilerine anlatmadı!?

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “köprü ve otoyolların araç geçişlerine verdikleri garanti kapsamında bu yıl 1 milyar 128 milyon lira garanti ödemesi yaptıklarını söyledi. Seneye bu garantinin 3.6 milyar liraya çıkacağını sözlerine ekledi.”

Bir Bakan’ın bu sözlerinden sizler ne anlıyorsunuz? Köprü ve otoyollardan “Garanti geçiş”in anlamının halkımıza açıklanması gerekir. Ne demek; günlük veya aylık olarak bir köprüden kaç adet araç geçeceğinin garantisini vererek anlaşma yapmak! Anlaşılan sayıda araç geçmez ise belirlenen sayının bedelini ödemek!

Trafikteki araçların; sigortasını, MTV’sini ve benzeri ödemelerine akıl almaz zamlar yapacaksın, ardından da bu araçları kullananlar adına “vaad ederek” köprü ve otoyolların yüklenici firmaları ile anlaşma yaparak “eksik olması halinde” üzerini tamamlayacaksın! 

Oh be beyim! Kimin parası ile ve hangi bütçeden bu parayı karşılayacaksın diye sormak akıllı insanların görevi ama bunu sormak için sanırım biraz aykırı olan insanlar tepkilerini dile getirebiliyorlar!
Ülkemizde tarımdan sonra hayvancılık sektörünün de sıkıntılar yaşaması nedeniyle, şimdi de ithal etin getirilip satılması kararlaştırıldı.

Yurtdışından getirilecek olan etlerin pazarlanması için (ESK) satış yapılması için 8 firma arasında değerlendirme yapmış. Anlaşma sonunda A101 ile BİM  firmaları ile sözleşme imzalanırken bu firmalar 81 ilde Kafkas  etlerden ürettikleri  kıymayı 29, kuşbaşını 31 liradan satışa sunacaklarmış.

Yarın; Kasaplarımızın tepkisini paylaşacağım. Mutlu olmaya bakın!.. 

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar