08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2531
EURO34.6978
ALTIN2400.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Akıl işi!..

Bugünkü gazetemizde gördüğünüz kirletme haberi ile ilgili tepki gösterenleriniz olacaktır.

Tepkiniz ilgisiz kalanlara olduğu kadar, aklı başında olan kişilerin bu alana atık dökmeyeceği yönünde de olmalıdır.

Karaçay dere yatağı üzerindeki asfalt yolun kenarına kentteki atıkları getirip dökmek akıl işi midir!? Yolun kenarından gitmekte olan yayaların ayaklarına bir çivi veya başka bir parça saplandığında buraya atık dökenlerin yürekleri sızlamayacak mı?

Ağustos ayının ilk günlerinde buradaki atıklar temizlendi, insanlar rahat yürüyebildiği gibi, kirlilik te ortadan kaybolmuştu.

Osmaniye belediyesi bu alana bir de levha dikti ve atık dökülmemesi uyarısında bulundu. Ancak insanlarımız ne bu uyarı levhasına, ne de orada yazılı olan “ceza” sözüne aldırış bile etmeden iki aylık süre içerisinde yine kirletmeye çalıştılar.

Çirkin görüntülerle ilgili öncelikli olarak bu alana atık dökenlerin yürekleri sızlamalı, ceza ise böylesi kişilere kesilen en doğal uygulama olsa gerek.

Traktörü ile bu alana atıklarını dökmekte olan bir vatandaşın görüntüsü çektiğim sırada, kendisinin suçlu olmadığını, fotoğrafı yayınlamamam gerektiğini söylemeye başladı.

Kent merkezinden getirdiği atıkları bu alana dökmesini istemişler, kendisi de denilen yere döküyormuş. Demek ki bu alanı atık alanı olarak görmüşler ve traktör sürücüsüne tarif etmişler, o vatandaş ta böyle yapıyor.

Şimdi yeniden yetkililer bu alandaki atıkları temizleyecekler, ancak kaç hafta sonra yeniden eski haline dönmemesi için ne gibi uygulamalar yapılacağını merak ediyorum!

Bu alanda bir görevlinin bulunması halinde, gelen araçların plakaları alınabilir ve anında gerekli ceza yazılabilir. Başka türlü insanların uyarı levhalarına uyduklarına tanık olamıyoruz.

Karaçay dere yatağının geniş alanı içerisinde asfalt yolun kenarının kirletilmesi doğru bir insanı eylem olmasa gerek. Bu kirliliği hiçbir insan olduğunu söyleyen kişinin de yapmaması gerekir.

Karaçay dere yatağındaki bu alanın aynı zamanda deprem fay hattı üzerinde olduğunu sanırım yetkililer biliyorlardır. Gebeli Mahallesi tarafından gelip, Karaçay dere yatağı üzerinden, Cebelibereket Kültür merkezi altından Osmaniye Devlet Hastanesi yönüne giden deprem fay hattı unutulmamalıdır.

Olayın bir de başka yönünü düşünmek gerek. Önümüz kış mevsimi, sağanak yağışlar başlayacak.

Amanos dağlarındaki ağaç kesimlerini de düşündüğümüzde yağmurlarla birlikte oluşacak sel taşkınları neticesinde bu alandaki atıkların, Kız Öğrenci Yurdu, Liseler ve Cebelibereket Kültür Merkezi, Yüzme Havuzu, Vali Kerem Al Parkı yönüne doğru akması durumunda verecek hasarı ve zararı da düşünmek gerekiyor.

Benim anlatmak istediğim, temiz ve yaşanabilir bir çevrenin oluşmasıdır. Canlı sağlığına önem vermek, önemsemeyenleri de uyarmak ve takibinde olmak ta yetkililerin görev sorumluluğuna girdiğine göre, gerisi çözümüne kalmıştır. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar