24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak Parti nelere gebe?

Ak Parti, malum iktidar Partisi olunca tüm gözler böyle bir partinin ilçe ve il için yapacağı genel kurul toplantılarına çevrilir.

Osmaniye’de Ak Parti dışındaki Partilerin ilçe ve İl genel kurulları sonunda oylar sayılır, en fazla oyu alan adayın listesi de yönetimin başına geçer.
Ancak; Ak Parti’de daha farklı yöntemler uygulanır. Belediye Başkan Aday Adayları, Milletvekili Aday Adayları üye veya delegelerin oylarına sunulur.

Fakat birkaç Milletvekili Osmaniye’ye gelip oyların çuvallarını alarak Ankara’ya gider. Bazı anlarda oylar açıklanmaz, bazı anlarda da oyların sayısı açıklanır ama, en fazla oy alan aday adayının aday bile gösterilmedi durumları yaşanabilir.

Ak Parti Osmaniye’de elinden kaptırdığı Belediye Başkanlığını yeniden almayı planlıyor. Geçen yerel seçimlerde mevcut Başkan Davut Çuhadar’ı parti örgütünün bir takım isteklerini yerine getirmediği gerekçeleri ile Aday gösterilmemesinin sorumlularının özeleştiri bile verdiklerini sanmıyorum. Şu anki İl Başkanı Ömer Yağmur’un seçilmesi sırasında yaşanan olaylarını anımsayın.

İktidar Partisinin il başkanı olarak Ömer Yağmur, Osmaniye adına görev süresince neleri başardı, neleri kazandı ve neleri kaybetti? Osmaniyeli’nin en öncelikli sorunlarından Zorkun başta olmak üzere diğer yaylalık alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın baraka evleri için mahkemelerde ifade verdiler, cezalar yediler ve para cezalarını taksitlendirerek ödeyenlerin sayılarının kaç kişi olduğunu Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur görevli olduğu ili adına ne kadar takip edebiliyor veya edebildi?

Ak Partili olan Toprakkale ilçe Belediye Başkanı’nın Meclis kararları bile olmadığı iddia edilerek bir takım işler yaptığı, kiralık otomobili ve benzeri konularda basında yazılan haberler karşısında bir gün olsun Ak Parti İl Başkanı olarak, Ak Partili Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal’a ‘tek söz’ söyleyebildi mi?

Ak Parti Osmaniye’de İl Yönetimi için yeni yarışlar başladığını duyuyoruz. Mevcut il Başkanı Ömer Yağmur Osmaniye Belediye Başkan Adaylığına soyunmuş. Hayırlı ve uğrulu olur inşallah! Başkan Yağmur Belediye Başkanlığına oynuyorsa eğer, yeniden İl Başkan adayı olmayacak anlamına geliyor. Bu arada eski İl Başkanı Yavuz Korkmaz bir süredir sessizliğini korurken, çevresindeki insanların Aday olması konusundaki ısrarları gündeme yerleşiyor gibi geliyor bana.

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur Belediye Başkan Adayı olmayı düşünmüyorsa ve İl Başkanlığına Aday olmayacaksa, hangi ismi İl Başkan adayı gösterecek? Yağmur’un gösterdiği aday seçilemez ise, eski il başkanı Yavuz Korkmaz’da liste hazırlayıp seçimi kazanırsa ne olacak? Yavuz Korkmaz’ın İl Başkanlığına seçilmesi durumunda önümüzdeki seçimde Osmaniye Belediye Başkan Adayının ismi: Davut Çuhadar tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Ömer Yağmur Aday olacaksa, İl Başkanlığına liste hazırlamamalı, çünkü yerel seçimler geldiğinde ‘veto yer’ diye düşünüyorum.
Önümüzdeki Osmaniye Belediyesi yerel seçimlerinde  Ak Parti  bir adım önde, ancak; adayını iyi belirleyip, örgütüne, üyelerine ve halka kendini iyi tanıtabilirse CHP’de şans tanıyorum. MHP ise, Osmaniye’de tüm görüşleri kucaklayabilecek bir aday bulabilirse eğer yarışın ortağı olabilir diye düşünüyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar